Dae Jang Geum (Giuvaerul Palatului)

Standard

Dae-Jang-Geum
Este un serial de pe Tvr1 de la ora 17:10 de luni pana vineri.Este un serial coreean care pe mine m-a impresionat, sincer, foarte mult!
Descrie foarte mult viata la palat, in special la bucataria regala.Aceasta este tema serialului (viata la bucataria regala) pana intr-un anumit punct in care se schimba locul actiunii.Jang-Geum devenind infirmiera.

Este un serial de nota 10 dupa parerea mea.Toate sunt foarte bine puse la punct,multa finete,atentie la detaliu,actiune,intriga,uneori ai impresia ca tind spre perfectiune ! Nu se poate compara cu serialele care ruleaza in prezent la TV, majoritatea penibile si sub orice critica. Am incetat demult sa mai urmaresc astfel de… nimicuri, dar acum este altceva. In sfarsit, ceva de valoare!!! Apreciez multe lucruri la filmul acesta: decenta, seriozitatea, autenticitatea, muzica, decorul si, desigur, cultura coreana. Nu este doar un film, este o imagine a Coreei, venita de acum 500 de ani sa ne dea o lectie de bun simt, rafinament si respect.Surpinde din foarte multe puncte de vedere,iti arata ca ceea ce exista si acum a existat si atunci.Se exemplu coruptia, care atunci era bine mascata…se intampla foarte multe intrigi, iti arata toate dedesuputrile [daca am scris bine xD].
O reconstituire de exceptie la toate nivelele, ce mai! 🙂

Serialul are doar 70 de episoade (nu enspemii ca tanar si nelinistit) spre dezamagirea multora dintre noi.
Voi povesti un pic filmul 😀 daca tot m-am apucat sa scriu un post kilometric :))

ATENTIE !!! SPOILER !!! – daca vrei sa pastrezi suspansul,misterul iti indic sa nu citesti ceea ce este scris mai jos

Povestea se desfasoara in Coreea pe durata domiilor regelui Seongjong, regelui Yeonsan-gun (1494-1506) si a regelui Jungjong (1506-1544). Povestea incepe cu Regina Yun , mama regelui Yeonsan-gun ce este otravit de un grup din garda imperiala aflate sub comanda regelui.

După incident, un paznic imperial, SEO Cheon-Soo, care a însoţit grupul, suferă un accident pe drum spre casa lui. El este salvat de un enigmatic ermit, care îi spune că viaţa lui va gravitează în jurul a trei femei; una pe care el nu vrea sa o omoare dar va muri din cauza lui , alta femeie careia vrea sa-i salveze viata dar va muri din cauza lui , si o a treia ce o sa-l omoare, dar va salva multe vieti (Nu devine limpede decât mult mai târziu că cele trei femei sunt Lady Yun (mama lui Yeonsangun), Park Myeong-I (mama lui Jang Geum), şi în cele din urmă, Jang Geum). Primejdiile psiholocige prevazute il fac sa demisioneze . Park, o ucenica la bucătăria regala, martor ala o conspiraţie a doamnei Choi împotriva Reginei Mama . Park Myeong-I este la rândul sau acuzaţa de fals în cercul interior al personalului superior de la bucatarie si obligata sa bea otrava . Ea este salvata de Han , cea mai buna prietena a ei de la palat , care ii prepara antidotul , iar mai târziu a fost salvata din greşeală de către pensionatul SEO . Cei 2 se casatoresc si traiesc in secret intr-un sat ca oameni dintr-o clasa inferioara si unde se naste fiica lor Seo Jang-geum .

In anul 1504 regele Yeonsangun ordona o investigatie masiva in cazul mortii mamei sale si il gaseste pe Seo Cheon-Soo si familia lui , in mare parte datorita lui Jang-Geum , care spusese ca familia sa nu a fost din clasa infirioara si ca tatal ei a fost ofiter militar la palat . Aceasta conduce la arestarea lui SEO şi la împrăştierea familiei acestuia. Jang Geum-şi mama ei fug, dar mama ei este rănita mortal de către doamna Choi si fratele ei , care atunci cand o revad,din greseala, raman stupefiati. Înainte de moarte ea îi spune lui Jang-Geum ultima ei ultima ei dorinta , aceea sa devina Prima Doamna la Bucataria regala si sa scrie in Cartea Secreta a Primelor Doamne de la Bucatarie povestea ei. (Acest lucru a fost îndeplinit în timpul episoadelor de mai târziu al seriei, unde Jang-Geum a plâns în timp ce scria povestea mamei ei.)

Jang-Geum reuşeşte să intre în palat . Prin curajul ei, curiozitatea, talentul, bunătate şi determinare, ea o ajută Lady Han Baek-Young (cea mai buna prietena a mamei sale, pe care ea o descopera mult mai târziu), pentru a deveni Prima Doamna a Bucatariei . Trece prin multe încercări şi este evitată, deoarece ea este mai inteligenta decât alte ucenice. Jang-Geum continuă sa gateasca cu filozofia că obiectivul de a găti este de a aduce sănătate şi fericire persoanei ce mănâncă . O conspiraţie condusă de Lady Choi şi de nepoata ei Geum-Yeong, precum şi oficiali de rang înalt şi negustorul Pan-Choi Sul (fratele doamnei Choi ), cu scopul de a păstra monopolul asupra livrărilor de bucătărie Regale(care ia amploare), rezulta prin exilarea doamnei Han şi a lui Jang-Geum in insula Insula Jeju ca sclave, pe acuzaţii false de trădare suprema prin otravirea regelui. Spre insula Jeju, epuizata, Lady Han moare. In palat Lady Choi o înlocuieşte si devine Marea Doamna de la bucatarie .

În timp ce Jang-Geum este pe Insula Jeju, o întâlneşte pe Jang-Deok, pe care o crezuse o fosta sclava . Ea descoperă că Jang-Deok este o celebra doctorita. Natura şi pragmatismul doctorei iniţial o ofensează, dar află că ea este dedicata pentru salvarea vieţilor omeneşti. Jang-Geum află că infirmierele competente, pot lucra în Palat printr-un proces de selecţie viguros. Ea îşi dă seama că este singurul mod in care poate reveni la palat pentru a le razbuna pe mama ei şi Lady Han .În conformitate cu Jang-Deok, ea învaţă medicină, dar munca grea şi tenacitatea o face sa devina o infirmiera competenta. În încercarea sa de a deveni o infirmiera genială, ea trebuie să scape de ea însăşi si de ura din inima ei si sa imbratiseze cu adevărat virtuţile de a fi un medic. Invata acest lucru ea şi re-intră în palat.

Se intalneste faţă în faţă cu Geum-Yeong, care a devenit prima doamna de la Bucătărie . Predecesoarea ei, nemiloasa Lady Choi, a devenit prima doamna de la Cancelarie , cea mai înaltă poziţia pe care o poate detine o doamnă de la palat. În ceea ce priveste complotul de care vrea să scape o dată pentru totdeauna, relaţia Jang Geum – locotenent Min Jung-ho (care este acum parte a cabinetului King’s regal) se intensifică. Cea mai bun prietena a lui Jang Geum, Yeon-Sang,devine concubină a regelui, în timp ce Jang Geum devine regina a opta. Jang-Geum a diagnosticat în mod corect că regele suferă de boala Behçet şi nu de febră tifoidă. Printr-un proces de interogare dramatică,faptele facute Lady Choi şi subordonaţii ei sunt descoperite, ducând la distrugerea familiei Choi şi a oficialilor de rang înalt (exemplu este prim-ministru Oh). Lady Choi a murit în timp ce încerca să ia o eşarfă de pe o creangă (precum în amintirile ei din copilărie cand se juca cu dna Han si Park).

Prin devotamentul ei fata de familia regala, perseverenta si de calificare, ea a fost recunoscuta ca fiind cel mai bun medic de la palat. Jang Geum a diagnosticat în mod corect regina ca având două născuţi morţi în pântecele ei, salvand viaţa ei. Ea a convins Regina Mama a urma un tratament medical şi a descoperit cauza principala a bolii cronicea regelui .

Regele se îndrăgosteşte de Jang-Geum, dar se abţine de la a o face concubină regala(ceea ce i-a propus regina mama) pentru că el înţelege că Jang-Geum iubeşte medicina . Ca o recunoaştere a realizărilor sale şi de o păstra alături de el, Regele o face medic personal, si ii ofera titlul de „Dae” (care înseamnă „cel Mare”), precum şi poziţia oficială a treia în rangul al noualea (în cazul în care cel mai mic oficial de rang este a noua ).

Decizia regelui este primita cu inversurnare de cărturari şi miniştri, deoarece având o femeie în birocraţia de elita e o sfidare deschisă fara precedent a ţării şi având o femeie ca medic personal regelui e o raritate. Jang-Geum, înţelegând că ea ar putea afirma drepturile şi capacitatea femeilor, accepta postul dar fără tragere de inimă . Jung-ho, în sprijinul ei, este pus sub acuzare pentru ca este împotriva invataturile academice şi pana la urma este exilat. Ei sunt astfel separati.

Regele intra în stare critică şi Jang Geum în ciuda înţelegerii ei cuprinzătoare a stării sale l-a îngrijit atent. El nu mai putea fi tratat cu acupunctura sau cu medicamente. Ca o ultimă soluţie, ea a sugerat intervenţii chirurgicale (pentru că ea deja a descoperit o anestezie). Oficialii curţii au fost îngroziţi de la abordarea ei revoluţionară, care a fost o raritate şi, în plus, regele e considerat prea sacru pentru a i se permită să sângereze. Deşi Regele a crezut în ea, el a fost preocupat de faptul că daca ar trebui să se intervina chirurgical , Jang Geum ar fi omorata.

Cu deteriorarea stării sale, regele ştia ca sfârşitul lui e aproape, dar el a fost mult mai îngrijorat de soarta lui Jang Geum . Pentru a o proteja, regele a trimis-o departe împotriva voinţei ei, permitandu-i sa se casatoreasca cu Jung-ho şi sa scapă de la palat. S-au căsătorit şi au trăi împreună timp de 8 ani, cu fiica lor. Toate acestea în timp ce, Jang Geum-si Jung-ho sunt obligaţi să ducă o viaţa de vagabonzi, ca detractorii lor sunt în căutarea ei de la moartea regelui Junjong. Cu toate acestea, Jang-Geum continuă pentru sa trateze pacienţii peste tot unde se duce.

Ca urmare, acestea au fost identificati în cele din urmă şi dusi la palat. În loc de a fi pedepsiti , ambii au fost reintrodusei de către regină mamă – fostă Queen Munjeong care a favorizat-o pe Jang Geum atunci când ea era infirmiera, iar acum ii da putere enormă. Jang-Geum constată că toţi prietenii ei au ranguri crescute în palat, ceea ce face palatul mult mai paşnic decât în perioada Choi. Jang-Geum si Jung-ho se tem de politică de palat şi decid să se retraga. Povestea se termină cu Jang-Geum efectuand prima cezariana în Coreea.

Si cateva poze din film 🙂
609618l-580x400-n-fcf78c67
234778l-580x400-n-781e0d76
446875l-580x400-n-d03adb6e
795572l-580x400-n-a1d717f6
830467l-580x400-n-b43439d8
866669l-580x400-n-1b170aa0

thanks Wiki for help ….

P.S. …. daca observati atunci cand barbatii poarta acea palarie neagra….cate o data li se vede umbra pe fata 😀 de la reflectoare 😛

Reclame

467 de răspunsuri »

 1. da e superb filmul! singurul la care am varsat lacrimi… actorii au un real talent! nota 10 iar daca ar exista o nota mai mare i-as da-o! abia astept ziua de maine sa vad episodul 28 😛

 2. Frumoasa descriere a filmului. As vrea sa-l vad pe tot o data , nu sa astept cu disperare a doua zi ca sa vad doar o ora din film. Macar de se dadeau cate doua episoade zilnic. Filmul este cu adevarat bestial.

 3. E foarte foarte frumos filmul eu l-am vazut de la primul episod si mi sa parut foarte interesant as vrea sa bage asa cum sa zis si mai sus mai multe epoisoade cu ei :X:X:P va rog fiti putin intelegatori

 4. am vazut cateva episoade din film dar nu il pot vedea mereu…asa ca as dori daca se poate sa imi spuneti unde pot gasi dvd-urile sau si mai bine cartea …pentru ca am inteles ca este o ecranizare … asa ca trebuie sa existe o carte….multumesc

 5. un serial intr-adevar impresionant!!! personajele sunt extraordinare, chiar si cele negative, se imbina totul foarte frumos, ambitia, modestia, curajul, cele doua „tabere adverse” nu uita ca in primul rand nu trebuie sa iti subestimezi adversarul…

 6. Superb serialul…l’am urmarit inca de la inceput…As dori si eu sa il/o intreb pe autorul/autoarea articolului…de und pot face rost de intreg serialul sau de carte(in cazul in care exista)..Multumesc!

 7. as dori sa va rog daca ati putea desi nu cred k o veti face sa schimbati ora daca putea da la ora 7 k eu sunt la scoala si reluarea macar reluarea sa fie pe la 8-9 k sa il vad si eu va rog mult e prea frumos serialul va rog daca vreti va rog deci macar reluare sa fie pe la ora 9 plss mult sa il pot urmari shy eu

 8. iubesc serialul fiindca este prea Destept conceput.aici poti vedea toate situatiile OAMENILORde clasa MEDIE…….

 9. Iertare, n-am reusit sa ma opresc sa citesc rezumatul! Eram prea curioasa asa cum se intampla cu oa carte buna. Este interesant,prezinta o cultura care are in centrul ei sanatatea , dar si cutumele de la curtea regala coreana. Il urmaresc precum un documentar din care am ce invata. Actorii sunt frumosi si au un stil de a juca deosebit, bazat mult pe mimica. Reacunosc sunt entuziasmata ! Feleicitari!

 10. Acest film este SUPEEEERB, fascinant , mirific, este ca si un SEMNAL DE ALARMA pentru noi tinerii si toti oamenii, pentru mine este ca si un ghid de viata.
  Ne indica ce inseamna cu adevarat valorile umane,si nu valoarea materiala, ori dorinta de succes pentru care unii dintre noi suntem in stare sa ranim sufletele.
  Mie imi da un surplus de incurajare, ca nu visez degeaba in ceea ce priveste faptul ca sensibilitatea, bunul simt, respectul fata de aproapele, fata de frumos si curat innalta si innobileaza fiinta umana.
  Roxana

 11. filmul este unul din putinele foarte bune vazute in ultimul timp. Desi s-ar putea spune ca este un film lacrimogen este totusi forarte bun ca actiune si intriga precum si pentru faptul ca ne arata lucruri noi , inedite despre vechea Coree, despre civilizatia coreeana despre care nu se stia prea mult la noi, civilizatie aflata in umbra celei chinezesti. De ce nu se mai da si reluarea , dimineata??

 12. reluarea se da de la ora 05:10 ,mi se pare,dimineata. Era pana acum la pranz, dar au bagat alta emisiune…. cine se trezeste la ora aia sa se uite, oare? cat despre cei care vor sa vada serialul pe net sau sa-l descarce sa-mi trimita mail la lotte@japanculture.ro 🙂

 13. supeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrr. il ador. azi nu a fost ca a trebuit sa apara boc ala in direct. MI-A STRICAT SI ZIUA ASTA:(((((((

 14. Super tare serialul
  Vb ta Oana, ne-au stricat ziua…
  Si ma supara si faptul ca au schimbat ora de difuzare a reluarilor
  La 5 ma intorc pe partea ailalta…

 15. Si eu astept cu infrigurare ora 17… Cat despre ziua de azi, suntem toti in suferinta. Sunt ani de zile de cand nu am urmarit un serial cu atata pasiune. Foarte interesant, noi stim putine despre cultura, istoria si traditiile coreene.

 16. astepti cu nerabdare sa vezi serialul cu care te mai alinti dupa atatea minciuni ale guvernului si te lasa ca la dentist (nu gaseau alta ora de difuzare al primului-ministru??????

 17. Simt ca-mi vindec sufletul cu acest film, deoarece ani de zile am fost f.suparata pe cineva din cercul meu de prieteni care m-a pacalit intr-o afacere.Cu toate ca problema s-a rezolvat nu de mult si nu pe cale amiabila am ramas la fel de infersunata.Asa cum spuneam simt ca acest serial ma ajuta sa scap de ura, de supararea acumulata intr-o perioada de 4 ani, sa gandesc pozitiv si sa-mi dea puterea sa merg mai departe fara ura si dusmanie. Cred de astfel de seriale, emisiuni, documentare avem nevoie pentru a adeveni mai buni, mai intelegatori cu semenii nostrii, mai atenti la nevoile noastre si a celorlalti. Multumesc mult de tot postului TVR 1 ca ne-a dat ocazia sa vedem ceva de calitate, pentru ca ne putem imbogati cunostintele despre alte culturi. Cred ca acest serial este un balsam pentru sufletele celor care-l vizioneaza.

 18. Buna, multumesc pentru rezumat, eu traiesc adevarate stari de nervi cand vad filmul din cauza nedreptatilor care se intampla, uneori uit ca e doar un film si vreau sa indru in film sa clarific situatiile… este superb si ador tot la el, castingul este senzational nici nu puteau sa gaseasca personaje mai bune, ma bucur sa vad ca mai sunt persoane care apreciaza un film cu adevarat bun.

 19. este cel mai emotionant film pe care l am vazut pana acum,imi place foarte mult si il recomand tuturor care nu se cred sentimentalisti . as vrea ca acest film sa nu se mai termine

 20. printre atatea telenovele si nebunii ce apar la tv in sfarsit ceva extraordinar .astept cu nerabdare ora 17 sa vad ce se intampla.nu am mai urmarit de multi ani un film care sa ma atraga atat de mult actorii joaca bine, totul e atat de bine pus la punct actiunea se petrece repede nu te tine nustiu cate episode pt o chestie cum sunt alte seriale.e ceva din care poti invata chiar daca e un film.

 21. un film foarte, foarte bun, şi spun astra pentru că jocul actorilor transmite atâtea sentimente (nostalgie, bucurie, ură, compasiune, etc.) pe care evident nu le vedem la actorii Oscar-ieni.
  Dacă aţi observat nici nu are scheletul de telenovelă.
  Un film care transmite atât de mult fără sex, fără roboţi şi arme sofisticate, merită sigur un Oscar.

 22. serialul e unul dintre cele mai de pret din coree iar eu las toata treaba ca sa il pot urmarii cand e 5 si 10 in casa la mn nimeni nu mai faqce nimic si toti stam in fata televizorului pe TVR1.

 23. Ai dreptate, violetaduca, fara violenta si sex si totusi atat de atractiv. Poate ca si spiritul Asiei in a nu expune corpul in exces dar cat de delicata e scena in care regele desface doar o funda la haina „tiitoarei” O scena atat de subtila si placuta.

 24. un serial fantastic, uiti si sa respiri cand te uiti la el. Exista cartea? Vreau sa o am si eu!

 25. serialul este extraordinar,un lucru minunat care mi se intampla in fiecare zi.multumesc tvr1,m ati scapat ,aproape,de atacurile de panica pe care incepusem sa le am de la o vreme,de o usoara depresie,ce sa mai spun,un veritabil leac pt. suflet, minte si inima.

 26. este un film senzational pe care l-am descoperit mai tarziu.O expunere senzationala a luptei pt.putere dar si a dorintei de a fi corect si de a face ceva bun pt.cei din jur.Pe YOUTUBE se pot vedea aproape toate episoadele.Eu am vazut episoade in avans.Imi pare rau ca s-a schimbat ora la care se dadeau reluarile pe TVR1.Am inteles ca mai este inca un film coreean la fel de bun ca acesta,cu aceiasi actori, iar actiunea se petrece cam in aceeasi perioada.Chiar exista o carte cu acest subiect?Cum se numeste?La TVR1 nu a mai fost demult un asemenea film.Felicitari!

 27. u serial extraordinar cum n-am mai vazut demult. propun o reluare la ora 23. multumesc

 28. mie imi pare rau ca nu l-am vazut de la inceput…abea cand era episodul 27 am dat de el din gresala cand cautam un film ca de obicei nu ma prea uit pe tvr1:(ar fi fain sa fie online toata episoadele pe net:-<dar nu sunt

  orcum super fain seralui e cel mai fain….si daca se da si in reluare de la inceput anuntati-ma va rog:D pe id-ul blondutza_0193:D:*:*:*:*:*

 29. Felicitari pentru serialul „Giuvaerul palatului”; l-am descoperit de pe la episodul 15 dar de atunci nu am mai pierdut nici un episod.
  Inca o data „felicitari” pentru alegerea facuta de dvs. precum si de faptul ca „nu sunt bagate reclame”..

 30. urmaresc serialul de la episodul 3 ,cand din intamplare am”butonat ” telecomanda…. si de atunci am facut o mare pasiune pentru tot ce se intampla in acest film exceptional….. l am recomandat tuturor celor care pot intelege si altceva decat telenovele latino americane….
  filmul asta ne descopera un univers necunoscut noua pana acum….
  am gasit o adresa printre mesajele postate si mi am rugat prietenii sa mi descarce de pe net restul episoadelor…. le am vazut intr-zi! de atunci sunt mult mai multumita si cu toate astea tot astept ora 17 in fiecare zi……
  o lamurire pt cei care cred ca tvr nu da tot serialul : sa stiti ca episoadele ,cele 70, au fiecare doar 43 de minute…. iar la tvr un episod are cam o ora! de aici vine diferenta……

 31. In fine un serial care spune ceva. Pe langa intriga bine trasata sunt sute de informatii legate de tratamente cu legume si plante. O lectie de onestitate si daruire. As vrea sa il vad pe net, dar ma intreb: are subtitrare?, altfel nu voi intelege nimic.

 32. Un serial ce merita pentru care ar trebui inventat ceva peste Emmy
  Iata link-urile de unde poate fi downloadat tot.Eu nu am facut nimic sambata si duminica pana nu l-am vazut tot.Cu mentiunea ca subtitrarea este in engleza:
  Chapters 1-25 link sters!

  Chapters 26-50 link sters!

  Chapters 51-70-episode 70d is the End link sters!

 33. Ce frumos din partea ta ca te-ai gandit sa ne dai linkurile acum nu mai am somn vreau sa vad tot filmul…

 34. superb serial….deci chiar imi place. L-am descoperit in perioada bacului =))) :))
  @Marian multumim de epuri…chiar vreau sa revad 🙂

 35. E SUPER FILMUL NU AM VAZUT PRIMELEEPISOADE DAR DE CAND LA-M DESCOPERIT IMI PLACE MULT
  ABIA ASTEPT SA NU MAI SUFERE SI SA FIE PEDEPSITI FAM. CHOI.

 36. Un serial, foarte bun, am vazut serialul de la primul episod, datorita serialului care era ‘sclava isaura’ am urmarit ‘giuvaerul palatului’. Imi place foarte mult, dabea astept ziua urmatoare..pacat ca nu e si in weekend.

 37. Am dat mail-ul meu pt ca nu vroiam sa pun pe site linkuri.Cine vrea torrentul in catre sunt toate episoadele imi poate da inca mail, vi-l dau cu mare placere 🙂

 38. si eu m-am lipit de acest serial…am trecut demult de varsta telenovelelor..l-am descoperit din greseala pt ca nu prea ma uit la tv, in special pe tvr 1, dar…societatea coreana si jocul de putere de la mijlocul mileniului II, chiar m-a atras…cate nedreptati se pot face si cate suferinta si umilinta poate indura Jangeum…pana si melodia trista din fundal te emotoneaza pana la lacrimi 😉

 39. Sper sa se redifuzeze serialul pentru ca am pierdut cateva episoade pretioase… Sunt incantata de culorile acestei pelicule, de claritatea imaginilor, de costume, de jocul minunatilor actori – unii sunt exceptional de frumosi – ce prezinta atat de veridic viata frematatoare despre care stim atat de putin a aristocratiei si a umililor locuitori ai Coreei anilor 1500. E impresionanta atentia pentru fiecare detaliu – de ex. am observat ca toate actritele au sprancenele pensate cu multa grija. As vrea sa stiu cine semneaza regia acestui serial. Felicitari pentru difuzarea lui, astept cu nerabdare episodul de maine (sunt deceptionata cand e inlocuit cu altceva) !

 40. Am citit rezumatul.

  Ma uit din cind in cind la serial.

  Acum am sa ma uit si mai rar, pentru ca stiu despre ce este vorba.

  Imi ramine mai mult timp pentru alte lucruri.

 41. deci este e cel mai superb serial,imi place la nebunie,l-am urmarit de la primul episod iar acum nu pot sa pierd nici un episod.nu am putut sa nu ma abtin sa citesc articolul pt ca sunt foarte curioasa si vroiam sa aflu ce se va intampla si chiar si dak lam citit sunt nerabdatoare sa vad episoadele ce urmeaza… cel mai tare serial…:*:*:*

 42. Ar fi bine si chiar indicat ca acest film sa fie vazut si de regizorii, scenaristii si actorii romani. Sau mai bine sa nu il vada ca ii vor pune pe ganduri.Pentru ei asa cava este imposibil. SF.

 43. De ce nu fac si romanii astfel de film?
  Pentru ca ei fac dinalea cu prostii si nebunii
  Dar asta da film! imi place dar vreau ca jangeum sa devina prima doamna

 44. foarte tare filmul.. morr daca pierd vreun episod…felicitarile mele….saraca janggeum prin cate trece… imi vine si mie sa plang knd o vad..:| ff reusit,,,,,

 45. as dori sa vad serialul pe net cu subtitrare in limba romana….ma poate ajuta cineva ?

 46. va rog sami dati si mie un site sa vad filmul pe net…pt k nu ma pot uita la tv va implor cn ma poate asuta astept un meil

 47. Eu si mama suntem vrajite de serial!
  De multa vreme nu mai gasisem ceva atat de interesant de uramrit impreuna. Acum ne bucuram de fiecare episod si…gatim cu placere retete romanesti, noi si gustoase.
  Felicitari!
  Brianna si Coraria din Valcea

 48. Super ca acest val asiatic-coreean a ajuns si aici.
  Am urmarit inainte Kingdom of the Wind, The Legend (SUPERB!!!!!!!) si Jumong. Am ramas mut cand am vazut un serial coreean pe TVR.
  Sper sa mai aduca.
  Vreau sa vad Yi San. A facut si el ravagii in Asia si unii actori din Dae Jang Geum sunt si acolo si in Jumong.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Yi_San
  http://www.asiacinefil.com/

  Seriualul Dae Jang Geum a facut furori peste tot. In IRAN a avut audiente de peste 80% ceea ce e fabulos.

 49. am crezut ca sunt singura care ma uit la acest serial!!! il urmaresc de la primul episod!mi-ar placea sa citesc si cartea, stie cineva daca exista?si fiica mea de 11 ani se uita si spune ca e foarte bun si educativ serialul acesta! felicitari tvr!

 50. sunt si eu o persoana care urmareste serialul eu insa am o varsta si nu prea stiu folosii usor p.c asa ca rog titularul acestui site sau cum s-o numi sa dea daca poate linkurile unde putem sa vedem in avans filmul [iertare nu stiu sa trimit mail]numai o ora ma innebuneste

 51. Vin si eu cu cateva cuvinte despre serial, desi…par a fi o picatura intr-un pahar…
  TVR merita toate felicitrile pentru achizitionarea si difuzarea acestui serial. Ma consider o norocoasa ca l-am gasit intamplator inca de la primele episoade. De atunci nu am pierdut nici unul. Eu nu iubesc si nu ma uit la telenovele. Dar acesta este un serial demn de toata lauda. Un scenarist inspirat si cunoscator, care merita sa fie cunoscut. La fel si regizorul. Iar actorii si restul…dupa cum spunea cineva mai sus, totul pus la punct pana la cel mai mic detaliu. Dupa ce se termina ultimul episod, imi doresc sa-l pot avea in calculator , si sa pot revedea de cate ori vreau. mai ales ca sunt o groaza de invataturi folositoare, atat despre hrana cat si despre boli.
  Multumesc TVR !

 52. te rog frumos ajuta-ma!!!!!!!!!!!!!iar in ceea ce priveste comentariile despre film,daca facem niste extrapolari putem gasi si in viata noastra actuala ceea ce este in film mai exact minciuna,intriga,coruptie,ura dar si oameni onesti si frumosi la suflet precum si la corp

 53. Serialul este foarte bun ….
  Ai ce invata din el si este
  bine realizat….
  Se pot face si seriale bune nu doar
  telenovele de slaba calitate din care nu ai
  ce sa inveti…..
  sper sa se gaseasca dvd urile cu episoadele

 54. Nu vreau sa folosesc superlative pentru ca nu ar fi destul pentru a exprima ceea ce simt . Filmul ne introduce intr-o lume cu aceleasi valori si conflicte pe care le cunoastem si noi europenii. Modul inedit de abordare si senzatiile pe care ni le transmit actorii coreeni sunt atat de puternice si autentice, incat, reusesc sa te introduca in lumea lor, sa simti fiori , culorile, mirosurile din bucataria regala, totul te ajuta in final sa traiesti intriga cu maxima intensitate sa faci parte din decor. Am descoperit o lume noua alaturi de mesajul clar ca cei puternci, curajosi, intelepti si generosi pot invinge. Am descoperit ca unel meniuri erau considerate scumpe si pentru rege. Sa vorbim de modestie si cumpatare in lumea noastra pline de contradictii este un demers sortit esecului si ridicolului. Mediocritatea, egoismul si lacomia ne coplesesc. Idealurile multora dintre noi sunt doar materiale. Subitlitatea si armonia, alaturi de puterea folosita in slujba binelui este mesajul transmisa putenicilor momentului, acesti pigmei vremelnici, marunti si meschini.

 55. filmul este super,pacat k a 2a zi nu il mai da reluare la ora 12,la ora 5 dimineata sanse slabe sa il vezi ,oricum ma multumesc si asa ,super,super ,super.actorii sunt draguti,mancarea pe care o gatesc arara bine,ce sa mai un film asa cum ar trebui si actiune si frumusete si ochi dulci (ca tare sunt draguti cei doi,ca si regina cu regele de altfel),.Sper sa reusesc sa vad toate episoadele.

 56. am gasit subtitrarile pt episoadele 1-9 dar stie cineva daca au aparut subtitrari de la episodul 10 in sus? nu gasesc pe nicaieri si eu am inceput sa vad doar de la ep 15… Va rog!!!

 57. chestia aia de pe wiki despre fil e tradusa de mine din engleza . exista 2 variante ale filmului ,fiecare cu un numar de episoade . nu va speriati . filmul ce ruleaza la tv este dat in 52sau 54 de episoade . in varianta de pe net filmul e impartit in 70 de episoade . nu este niciodiferenta intre variante . doar ca la tv este filmul este mai concentrat . un episod la tv dureaza 60 de minute , iar un episod luat de pe net are intre 41 si 47 de minute .

 58. @smarty93…. da, am luat rezumatul de pe wikipedia, dar am mai schimbat si eu pe ici colo din el pt ca nu era tradus corect gramatical[google translate cumva? :D] si am mai adaugat 5-6 fraze in plus care am considerat ca ar trebui sa fie.Am spus la sfarsitul postului „thanks wiki for help” . Puteam sa fiu fata palida si sa nu pun link 😛

 59. Ador serialul acesta! Este ceva deosebit, nici nu se compara cu telenovelele acelea plictisitoare care parca nu se mai termina niciodata. Urmaresc fiecare episod impreuna cu mama mea si de fiecare data ne asteapta ceva uimitor, de fiecare data JANGGEUM ne uimeste :). as vrea sa fac si eu rost de dvd-uri, stiti cumva unde le pot gasi sau descarca??? un blog interesant tineti-o tot asa !!!!! Abia astept urmatorul episod 🙂

 60. Eu am descpoperit serialul cand eram la bunici (nu prind decat TVR1 :))) si a trebuit sa ma uit la ce aveam :)), dar mi-a placut :). de atunci am venit acasa si am convins-o si pe mama sa se uite cu mine si chiar i-a placut 🙂 In vacanta ma uitam chiar si in reluare :)))) ca sa vezi cat de mult imi place :)))

 61. acest serial este minunat……imi place asa de mult, nu pierd nici un episod!!!!!!! Si imi place asa mult de Jangeaum mai ales cand era mica dar si acum e frumoasa!!!!!!!!! Pacat ca sunt doar 70 de episoade as fi vrut sa fie mai multe, ei bine nici chiar 4000 ca la tanar si nelinistit dar macar 100!

 62. …. de ce ati sters link-urile unde era serialul titrat in engleza?… please mai postati-le odata…

 63. Un balsam pt. suflet in ocenul gri care ne inconjoara. UN prilej de meditatie la ce inseamna cumpatare , pasiune , simtul datoriei. Aviz tinerelor cadre medicale de azi ce inseamna raspundere , pasiune , devotament. Toate metodele de tratament au suport stiintific si nu sint de ignorat .Medicina traditionala este de mare valoare in tarile asiatice pt. cine le cunoaste cu adevarat. Pacat ca filmului nu i s-a facut o publicitate pe masura .Este laudabil pt TVR ca mai face si astfel de achizitii.

 64. un serial cu multe invataturi nu ce vedem pe pro tvcu ,,statica,,este foaRTE INTERESANT AR FI FOST BINE SA RAMINA ORA DE RELUARE ORA 12 .

 65. cred ca veti rade de mine daca am sa va spun ca mie imi este mila de geum_eong nu a fost iubita niciodata iar cand era copil nu a fost tinuta in brate deloc,avida de putere matusa ei nu a avut timp de acestea

 66. castigatoare din punct de vedere sentimental sunt cele doua prietene jang_geum si yeon_sang, au avut in viata lor o bunica si un maestru sau un dascal drept si corect care a putut sa le tina loc de mama

 67. va rog mult de tot sa daty dinnou in reluare la 12 filmu in loc de don juan va implor k invat dupa-masa si nu il pot vedea la ora 17 si asa as avea sansa de a-l vedea in reluare la 12 imi place la nebuie acest film si intradevar este diferit de alte „telenovele”facute dupa aceleasi intamplari va rog mult de tot dati iar in reluare la 12 multumesc din suflet

 68. era foarte greu sa fii medic atunci,nici nu aveai timp sa-ti pui in practica meseria vroiau totul repede si raspundeai cu viata

 69. Ma bucur ca romanii mai au chemare pentru bucuria de serial corean de la TVR 1 si lasa vulgaritatile in seama altora care nici nu stiu pierd uitandu-se la ele.
  Sant o bunica pentru care serialele englezesti din anii
  ”70 ecranizate dupa romane celebre ( pe care le citeam pe nerasuflate )insemnau mult pentru educa- tia si cultivarea noastra.
  Am vazut serialul de la primul episod si nu pierd nici unul,dar pacat ca atunci cand apar „evenimente” se dau tocmai pe segmentul orar al acestui serial.

 70. am dat din intamplare peste acest serial. nu urmaresc seriale dar ceva m-a facut sa ma uit la asta. am ramas fermecata de gingasia si frumusetea fetitelor, fetelor si femeilor coreene. cum e posibil sa aiba actrite atat de frumoase? si barbatii care joaca in rolul regelui si al ofiterului min sunt foarte frumosi. ideea de a face un film despre bucataria regala mi s-a parut inedita si atat de interesanta pentru noi, cei din alte culturi. iar modul in care au evoluat lucrurile este captivant, cu atat mai mult cu cat stim ca fictiunea se impleteste cu istoria. un serial foarte reusit.

 71. ati auzit de un serial korean Yi San? este tot ceva de genul giuvaerul palatului da nu stiu povestea :|. Sper ca TVR1 sa ma difuzeze saemenea seriale pt ca sunt MINUNATE!!! Ar putea si cei de la TVR1 sa schimbe ora la care se difuzeaza reluarea sa fie o ora mai potrivita nu la 5 diminiata, ar face ceva audienta daca ar schimba ora(parerea mea) Si cum spuneati si voi sevialum merita mai multa atentie si facut publicitate mai mare CHIAR MERITA VAZUT!!!

 72. intradevar serialul este foarte frumos si educativ. pe mine ma destinde de fiecare data cand ma uit. serialul l-am urmarit inca de la inceput datorita faptului ca la ora aceea se difuza interminabila sclava isaura si eram curioasa sa stiu ce urma sa fie in locul ei. mi-a placut serialul pentru ca este asiatic, pentru ca nu intalnesti in fiecare zi la televizor filme bune asiatice si pentru ca doream /si doresc sa vad si filme sau seriale in care auzi nu numai engleza sau ci si alte limbi. Ne dam seama ca filmele americane nu sunt singurele care se produc , multe dintre ele avand subiecte fade sau cu mult sex, violenta, vrajitorie,SF -iste de prost gust pentru care nu se merita ni ci sa-ti pierzi timpul. imi place serialul mai ales pentru ca este total diferit de telenovelele spaniole, venezuele…. si chiar si in ultimul timp si romanesti ( cu subiecte despre si probabil cu tigani). Nu urmaresc niciodata asa ceva nici macar din curiozitate .
  poate TVR-ul va citi mesajele posate aici si va tine cont de parerea noastra si ne va da filme sau emisiuni de calitate mai bune fara a copia tipicul emisiunilor de pe cellalte canale.

  P.S referitor la faptul ca se poate lua serialul de pe torrente cu subtitrarea in engleza , subtitrarea in romana se mai potriveste tinand cont de faptul ca structura este diferita? astept un raspuns

  un alt serial care mi se pare bun este serialul de sambata si duminica seara de la ora 18:00( daca nu ma insel) Ballykissangel > este in reluare si tot nu pot sa-l urmaresc intotdeauna.

 73. am downladat toate episoadele 1-70 de pe torent 20GB au
  link sters

  intr-adevar finalul este unul fericit !!!!

 74. FILMUL ACESTA ARE INTRIGI REALE SI VALABILE IN VREMURILE NOASTRE, PE CARE LE TRAIM SI LE SIMTIM PE PROPRIA PIELE.

  CUPRINDE O ADEVARATA FILOZOFIE DE VIATA.
  Pentru mine personal este o inspiratie.
  Ora de difuzare de dupa-amiaza este perfecta.

 75. Ieri am pierdut foarte mult timp incercand sa fac rost de melodiile din fundal si coloana sonora si intr-un final am reusit.Sunt multumita ca in felukl asta,dupa terminarea difuzarii serialului,cand voi simti nevoia,ma voi delecta cu muzica din serial.

 76. este palpitant sa va spun sincer eu l-am vazut de la bona mea se uita si ma pune si pe mn sa ii caut pe net si mie nu-mi place plz spuneti voi sa nu mai ma pune plz

 77. Un film extraordinar.Mi-a placut f f mult. As vrea sa mai apara astfel de seriale.

 78. e cel mai tare serial care lam vazut vreodata….si credetima ca am vzut multe seriale la viata mea….pacat ca nu se mai da reluare la 12…nici atunci nu puteam sal vad tot ca plecam la sc…da la 5 dim e eagerat chiar…..:(…off…e asha minunat..

 79. Candva ne bucuram de Fata care vinde flori (Kkotpanum chonio,꽃파는처녀),acum ne incantati cu Giuvaierul Palatului (Dae Janggeum,대장금).
  Si cand te gandesti ca le-am vazut pe amandoua la acelasi TVR.
  Yong Hui Hong in rolul lui Kkot Bun si Lee Young-Ae in rolul lui Janggeum Seo.
  Multumim TVR,Felicitari Coreea,o singura patrie a diminetilor linistite (la 5 dimineata in reluare)

 80. Da,da mi-o amintesc pe Kkot Bun care striga mereu omoni,omoni (mama in coreeana),
  Janggeum (ceang-gîm) striga mama ni (doamna).
  Ce bine seamana coreenii cu românii,ca destin istoric,la raspantia a trei imperii nesatule.Ne desparte numai Rusia!
  Da,sunt acelasi popor,veri cu japonezii,dar cultura lor e chinezeasca (coreeanizata).

  Giuvaerul Palatului imi aduce aminte de serialul Perla Coroanei (The Jewel in the Crown (1984)
  cu Tim Pigott-Smith (Capt. Ronald Merrick) si Geraldine James (Sarah Layton)

 81. Cum spunea cineva, si aprecierea mea e ca o picatura intr-un pahar. Ce pot sa spun…e un serial exceptional. Eu nu ma uit deloc la seriale/telenovele. Intamplator, asta vara, butonam telecomanda si am ajuns pe TVR1, unde mi s-a parut ciudat sa vad asiatici. M-am uitat cateva minute, dar nu aveam timp atunci. Am redescoperit serialul in septembrie si il urmaresc cu sufletul la gura. Nu credeam ca un serial poate captiva intr-o asemenea masura. Are de toate:intriga complexa, poveste de dragoste, caractere bine definite si profunde. Poate finalul m-a deceptionat putin, dar e nimic in comparatie cu frumusetea serialului. felicitari TVR1 pt o minunata aventura spirituala data de vizionarea acestui serial. EXCEPTIONAL SI EXTRAORDINAR!

 82. Am văzut serialul pe Youtube, însă subtitrarea din engleză nu stă atât de mult încât să o pot citi până la final, în special la replicile lungi.

  Mai mult, multe nume sunt scrise altfel decât la TVR.

  Sunt foarte multe diferente în traducerea filmului… traducerea în engleză e mai simplă si nu atât de bine realizată ca si acea de la TVR.

  Finalul este putin cam prea brusc… În opinia mea, au rămas muuuuulte personaje în aer:
  – Ce s-a întâmplat cu Jangdok?
  – Dar cu unchiul si mătusa lui Janggeum?
  – copilul doamnei Lee?
  – regina-mamă ?

  Doresc si eu melodiile, Raluca! Mi le poti trimite?
  Multumesc.

 83. Coreenii seamana mult cu romanii,mananca cu pofta mult usturoi si multa varza (kimchi) dar mananca si carnita de caine ca mai toti est-asiaticii cu exceptia notabila a japonezilor asa cum si fratii nostrii italienii mananca carne de pisica.
  Sunt o cultura cu totul deosebita si n-ar strica sa ne coreeanizam si noi un pic dar nu cum vroia Ceausescu cu cei din nord.

 84. TVR1 nu se dezminte ! BRAVO ! un film bun , interesant si ce e mai principal NU VORBESC ENGLEZA – NU ESTE AMERICAN ! Vedem cu surprindere ca si restul lumii este capabil sa faca filme bune . La celelalte televiziuni nu vezi decat flme americane .Asteptam si alte asemenea filme . MULTUMIN TVR 1.!

 85. este cel mai frumos serial din lume. am vazut toate episoadele super marfa filmul iar actorii sunt cei mai tari

 86. EU VA TRIMIT MELODIILE PE E-MAIL DA NU POT TRIMITE DECAT 25 MB O DATA SI FISIERUL ARE 60MB SI NU POT TRIMITE. DECAT PE BUCATI 🙂

 87. Este un film extraordinar!!….astept cu nerabdare sa vad ep[isodul urmator…nu am cuvinte sal descriu…si personajele joaca f bine..!!! Va ador!!pup

 88. Sunt putine filmele care sa te imbogateasca sufleteste. Acesta este unul din ele. Cand credeam ca se termina, devine mai interesant si mai impresionant. Este unul din putinele lucruri care ma mai pot atrage in fata televizorului. Sunt un telespectator extrem de exigent dar, acest serial mi-a atins inima si mintea. Felicitari celor ce l-au produs si celor ce ni-l difuzeaza.

 89. Serialul se poate descărca de pe site-ul Isohunt. De văzut online se poate pe Youtube, dar așa cum am scris și mai sus, subtitrarea este în limba engleză iar replicile lungi nu pot fi citite deoarece timpul de afișare al acestora este sub 1 secundă…

 90. Pingback: Cum sa downloadezi cu torrent « Lotte and Criss

 91. AM CREZUT CA DOAR EU SUNT PUTIN MAI CLASICA, CITIND PE FORUM GASESC MULTI CU ACELEASI GUSTURI CA ALE MELE- MA BUCUR CA APRECIATI FRUMOSUL , NOBLETEA SI BUNUL GUST. CAND NU REUSESC SA -L URMARESC ZIUA MA TREZESC LA 5 SI 10MIN. SI
  -L VIZIONEZ; BINEINTELES NU REUSESC SA MAI ADORM DE INCANTARE! VA DORESC VIZIONARE PLACUTA IN CONTINUARE!

 92. E un film sooper!!! Alta cultura,alta civilizatie,mai vezi si altceva la tv in afara de telenovele si stiri! Nu are nici o secventa erotica,ca alte seriale.Bravo TVR1!!!

 93. doamnelOr si domnilor ora de difuzare se va pastra in orice caz doritorii cartii sunt rugati sa dea un add la id-ul alex_ingerasul2007 distribuitOrul si regizOrul fiLmului.Cu stima Echipa TVR

 94. Suuper ! Multumim Admin ! Si…ne poti spune, cartea este tradusa in limba romana ?

 95. imi place foarte mult filmul nu imi poate spune cineva cine cata melodila de la sfarsit imi place foarte mult si nu o gasesc multumesc

 96. Si eu sunt in cautarea melodiei din film. mi se pare ca e una singura. Isi schimba doar ritmul, dupa cum decurge actiunea… cat despre film ce sa mai spun… Am facut o pasiune si pentru subiect si pentru actori… Imi doresc ca povestea asta sa fi fost reala iar daca nu… cine a scris-o a facut-o cu talent.

 97. regizor si distribuitor, in acelasi timp? un serial atat de reusit manageriat de unul de-si zice alex ingerasul 2007? cat de pampalau trebuie sa fii ca sa crezi asa ceva?

 98. Exact, Alina… numai ID-ul spune ce fel de persoană este respectivul… plus că n-am auzit până acum regizori care să-și dea ID-ul pe site-uri…

  Stimați iubitori de serial, NU EXISTĂ nicio carte despre film, în NICIO limbă. Vă puteți convinge căutând pe Google folosind ”Jang Geum + book” sau oricare alte variante.

  Raluka, asteptam emailurile…dacă le-ai trimis o dată, ar fi trebuit să le ai deja în folderul SENT din emailul tău. Îți dau o sugestie: foloseste site-ul transfer.ro că e simplu și rapid.

 99. va roooooooooog mult sa imi trimiteti si mie linkul de unde pot descarca serialul….pur si simplu il ador..de multe ori ma trezesc la ora 5 dimineata sa il vad …..mi-as dori enorm sa il poata vede si sora mea, care din pacate are un program foarte complicat la serviciu….
  va rog mult este cel mai bun film serial pe care l-am vazut pana acum .Chiar m-as bucura enorm daca l-as avea …..multumesc

 100. intr-o zi cand schimbam canalele am dat de giuvaierul palatului fara sa stiu ca e un serial am urmarit tot ep, credeam ca e un simplu film, nu un serial .Primul ep pe care l-am vazut a fost ep2 ,…………si cum mie imi plac foarte mult filmele japoneze si chineze ………..normal ca m-am uitat . Asi dori sa vizionez tot filmul o data nu in fiecare zi cate un ep , pt ca merg la sch de dupa am si……..nu pot sa vizionez toate ep. Intradevar un film foarte frumos ,il ador am vazut tot felul de filme care mai decare dar nici unul nu a fost asa de interesant.Ador acest film.

 101. intr-o zi cand schimbam canalele am dat de giuvaierul palatului fara sa stiu ca e un serial am urmarit tot ep, credeam ca e un simplu film, nu un serial .Primul ep pe care l-am vazut a fost ep2 ,…………si cum mie imi plac foarte mult filmele japoneze si chineze ………..normal ca m-am uitat . Asi dori sa vizionez tot filmul o data nu in fiecare zi cate un ep , pt ca merg la sch de dupa am si……..nu pot sa vizionez toate ep. Intradevar un film foarte frumos ,il ador am vazut tot felul de filme care mai decare dar nici unul nu a fost asa de interesant.Ador acest film. NOTA 10

 102. Ma bucur sa vad ca filmul are asa de multi fanisi fiecaruia dintre noi ne-a facut existenta un pic mai calda , in peisajul nostru cotodian atit da sumbru. Regizorii asiatici sint cunoscuti ca artizani , ca perfectionisti ai productiilor cinematografice. Pe mine serialul m-a emotionat dincolo de cuvintesi -mi da prilej de a reflecta la altfel de comunicare: calda, sincera , rafinata.pacat ca se termina si vom fi privati de aceasta oaza de simplitate . Cit ne mai bucuram de astfel de lucruri nu este totul pierdut.

 103. Imi place si mie mult de tot serialul, tocmai pentru ca este foarte diferit de tot ceea ce ni se ofera zi de zi, pe toate posturile. Si chiar daca nu stiam mai nimic de cultura coreeana, de istoria Coreei, acest serial m-a captivat cu totul, cu toate ca primul episod pe care l-am vazut a fost episodul 6, din care nu am reusit sa inteleg prea bine despre ce este vorba „in mare”. Dar acum, dupa atatea episoade, sunt nerabdatoare sa ajung acasa si sa-l vad. Chiar m-am trezit intr-o dimineata la ora 5, fiindca eram prea curioasa sa stiu continuarea. Dar ceea ce nu inteleg, este: cum au putut Jang Geum si locotenentul Min Jung-ho, de atatea ori, sa nu-si spuna cuvinte dragastoase, cum puteau doar sa se priveasca si totusi sa se simta impacati cu gandul ca se vor vedea urmatoarea zi, si tot asa? Daca ar fi sa continui, as mai avea multe de spus si numai de bine despre acest serial minunat. Raluka as dori si eu melodiile din serial, sunt superbe. Te rog mult. Multumesc! Iata adresa mea: anna_joitza@yahoo.com

 104. Ma alatur si eu celor care traiesc o emotie intensa si puternica atunci cand urmaresc episoadele acestui film…e aproape nefiresc ce simt… si cata profunzime poate aduce acest serial…m-a coplesit…sincer, n-am crezut ca un film poate ma rascoli atat de mult…pacat ca nu s-a facut o campanie de promovare la nivelul la care este acest film pentru a fi cunoscut de cat mai multi!Oricum e laudabila initiativa TVR1!

 105. Sunt si eu la randul meu o admiratoare a acestui film. Imi place atat de mult ncat as vrea sa-l pot avea acasa, sa ma mai uit din cand in cand. Este foarte frumos! Daca cineva are filmul acasa si melodiile din acesta, il rog din suflet sa mi le trimita si mie.

 106. Luminita Preda, iti recomand cu caldura sa citesti postarile anterioare si…ai sa constati ca s-au postat si adrese de unde poti lua filmul.

 107. Superb serial. Nu am putut rabda sa nu downloadez ultimul episod ca innebuneam pana luni.
  Eu l-am vazut de la al-doilea episod in colo cand butonam la telecomanda si am ramas cu ochii la fetita care o interpretea pe Janggeum la inceput. Evident ca s-a indragostit si mama de serial si dupa ce m-am intors in Bucuresti cu prietenul meu, incetul cu incetul s-a indragostit si el de serial. La inceput el a crezut ca am luat-o razna si ca am inceput sa ma uit la telenovele. Acum e fan inrait si el 😛 Din pacate ultimele episoade le-am vazut singura pt ca el este plecat dar o sa profit sa le revad cu el ca deja m-a rugat sa le iau de pe net 😀
  Sper ca dupa el sa dea un serial la fel de bun!

 108. Am 9 ani.Intr-o seara m-am uitat cu mama la film…
  E superrrrrrr……………………

 109. M-am uitat pe site-ul tvr-ului sa vad ce o sa dea dupa Janggeum, si am vazut ca o sa dea tot un serial corean istoric facut de acelas regizor. am cercetat un pic pe net si suna promitator!!!! se numeste Yi San sau Wind of the palace….ma bate gandul sa iau primul episod de acum ca marti sunt la facultate la ora aia….Uite asa n-o sa mai ajung sa-mi fac proiectele 😛

 110. Cel mai bun serial pe care l-am vazut vreodata! ARTA FILMULUI! Felicitari TVR! Multumim!

 111. un film care merita cu adevarat urmarit pacat ca e difuzat in timpul zilei si nu seara trebuie sa ma trezesc la 4 jumate ca la 5 si 10 sa fi terminat activitatile matinale sapot urmarii serialul nu am scapat nici unepisod pana acum dar tare mult asi vrea sa-l am inn colectia de filme

 112. filmul acesta este o adevarata lectie de viata ;m-a uimit cat de curata poate fi dragostea din acest film;intrigile sant fantastice abia astept a doua zi sa vad continuarea

 113. Imi pare foarte rau ca se termina, dar ce sa-i facem ce e FRUMOS DUREAZA PUTIN. Sper ca TVR-ul sa mai difuzeze asemenea seriale :). felicitari TVR chiar le meritai :)!!!!!!!

 114. un serial extraordinar jucat de actori remarcabili, adevarate lectii de viata si o dragoste atat de pura,incat zambseti de multe ori printre lacrimi!! fascinant!! mi-a parut rau pana si dupa doamna Choi si Youngro…imi pare rau ca se termina!! foarte rau!!

 115. Super serialul,in urmaresc si eu dar nu inteleg un lucru,pe internet scrie ca are 70 de episoade dar pe sit-ul TVR1 scrie ca luni va fi ultimul episod(54) pana la urma sunt 70 sau 54?

 116. Filmul e super tare. La fiecare episod plang pentru ca secventele sunt prea profunde. Actorii din rolurile principale sunt si frumosi si joaca si foarte bine. Felicitari TVR. Astept un alt film de acest gen.

 117. Pe net apar 70 de episoande pt ca au doar in jur de 45 min in timp ce pe TVR dureaza 60 min. Initial si eu am fost uimita cand am vrut sa iau un episod pe care nu l-am vazut si am constat ca de fapt era un episod mai vechi. Din pacate episoadele de pe net sunt impartite aiurea pt ca unele se incheie in mijlocul discutiei dintre doua persoane…

 118. pe situl TVR 1 scrie ca luni este ultimul episod dar incepe de la ora 22.10 iar de marti incepe un alt serial corean iar pe teletextul TVR1 este tot la ora 17.10 asa ca nu stiu sigur cind va fi difuzat mi-a placut serialul enorm felicitari TVR 1 ca ne-a incintat cu un asa serial frumos

 119. multumesc LOTTE AND CRISS PENTRU ARTICOLUL SCRIS DE VOI . AM INTELES MAI BINE SERIALUL PENTRU CA NU LA-M VAZUT DE LA INCEPUT .SPER CA URMATORUL SERIL SA FIE LA FEL DE BUN

 120. e intr-adevar cel mai tare serial din ultimii ani…in care s-a reusit impletirea unor intrigi reale si aplicabile in viata de zi cu zi…din pacate, nici eu nu-l pot urmari in fiecare zi din cauza serviciului si as vrea sa stiu cum pot gasi toate episoadele si cartea…daca stie cineva imi poate scrie la adresa de mail oana_nechita83@yahoo.com

 121. OF !!! OARE DE CE NU CITITI SI MESAJELE DIN URMA?!!! ACOLO AVETI TOATE INFORMATIILE CARE VA INTERESEAZA !

 122. Nuh shtiti unde pot gasi melodia din film kre este kiar la final cu versuri cu tot?:D
  Multumesc 🙂

 123. vreau si eu melodiile de la serial,va rog cine le are sa mi le trimita si mie (petronela_9406@yahoo.com)

 124. acest film a fost forte frumos mie mea placut pacat ca sa terminat o sa ieau toate filmele sa ma uit de lan ceput

 125. Acest film este cel mai reusit si mai frumos pe care lam vizionat.Sper ca si cel care va urma sa fie la fel de frumos ca si acesta.Dar tot acesta pentru mine este cem mai frumos serial.

 126. de maine incepe alt serial 😀 furtuna la palat tot corean :X sa vedem cum o sa fie 😡 abia astept oricum finalul a fost SUPERB miam luat filmul si pe dvd :> tvr1 the best :>

 127. Cosmy…de unde ti-ai luat filmul pe dvd si cat a costat??????????????????????????????????????????????????????????

 128. Multumesc TVR 1, pentru acest serial de exceptie ! subiect captivant, personaje FOARTE BINE INTERPRETATE, personaje-model ,al caror caracter poate fi oricand demn de imitat ( Janggeum, ofiterul Jungho Min, Jangduk etc), interesant atat din punct de vedere istoric cat si al traditiilor si obiceiurilor lor, necunoscute noua. Un film foarte placut, in care intriga, inocenta, umorul, istoria, curajul,credinta, increderea, iubirea curata, ura dar si intelepciunea au fost impletite intr-un mod extrem de placut. Sincer, imi era dor sa vad un astfel de film. multumesc inca odata. L-as revedea oricand cu aceeasi placere si acelasi interes. Felicitari actorilor care au jucat in acest film,regizorului, scenaristului si tututror care au contribuit la ” slefuirea ” acestui film -” giuvaer „. Regret ca nu au fost traduse numele actorilor, chiar daca ele sunt coreene si deci, diferite de ale noastre.

 129. Si eu sunt una dintre persoanele careia ii place foarte mult acest film, va rog sa imi trimite-ti si mie modalitatea de a mai putea vedea fimul inca o data , si in plus sa -l descarc si eu .
  Daca s-ar sa il am si titrat ………..
  de vazut am vazut ca se poate vedea pe youtube dar as dori titrat si sa -l descarc , macar pe episoade
  MUTUMESC TVR 1

 130. ce pacat ca s-a terminat:(…aseara a fost ultimul episod….

  ce fain a fost filmul
  imi pare asa de rau 😦

 131. Supe filmu pacat ca s-a terminat as vrea sa i-l iau si eu pe tot daca il are cineva ?

 132. giuvaierul palatului a fost super DAR naspa ca nu am vazut ultimul episod eram la facultate .STITI UNDE LAS PUTEA GASI. PE you tube am gasit ep. 20,21 mersi . felicitari si pt furtuna palatului tot un serial de genu givaieru palatului

 133. De ce nu se mai continua serialul pana la sfarsit…multor persoane le place filmul asta !!! de ce tot schimbati orele de difuzare …sunt mai mult de 54 de episoade ….

 134. Am vazut astazi primul episod din serialul nou si chiar e dragut copilasul :))) (printul). Sa vedem ce va urma…….

 135. Of, Doamne!
  Credeam ca numai eu am simtit aceasta bucurie urmarind acest serial de exceptie. Dar constat ca este foarte apreciat de foarte multa lume. M-as bucura daca s-ar gasi DVD-urile. Le-as cumpara cu mare placere. Avem ce invata de la coreeni!

 136. ma bucur ca am putut vedea un film de la care poti invata ceva…nu e ca si restul serialelor ce au mai fost…l-am urmarit de la primul serial pana la ultimul..sper ca pe viitor sa tot alegeti filme ca si acesta! inca nu am apucat sa vad primul serial din ”furtuna la palat” …dar credca este la fel de bun ca si ”giuvaierul palatului”.

 137. pt cine nu a vazut ultimul episod sa dea pe youtube si il poate vedea pe bucati …de la episodul 70..sunt 5 parti a cate 10min fiecare.

 138. Acest film interpretat pe mai multe seriale este cel mai bun film care l-am vazut vreodata este nu stiu cum sa ma explic cel mai interesant cel mai mult imi place ca filmul este facut chiar dupa originalele de demult un cuvant de sfarsit era bine sa nu se fi terminat niciodata UN CUVANT DE SFARSIT NU AS FI VRUT SA SE TERMINE NICIODATA

 139. Stie cineva dac exista si unde, traducerea in limba romana a intregului serial ?
  Pentru cine vrea sa copie toate serialele, il gasiti la adresele postate in mesajele utilizatorilor. torente…

 140. Sunt foarte incantata de faptul ca acest serial are atatia fani. Am vazut serialul de la primul episod si pot spune ca am ramas captivata pana la final. E cel mai frumos serial pe care l-am vazut, si imi pare foarte rau ca s-a terminat . abia astept sa-l revad.

 141. Am o mare nedumerire,mi-a scapat ,cred ce s-a intampla cu paznicul imperial, SEO Cheon-Soo,tatal lui Jang Geum,poate imi spuneti,mi-ar parea rau,am urmarit cu mult drag si suflet la gura acest serial,dar asta mi-a scapat.Va multumesc

 142. foarte fain filmu:)
  adorabil;)….daca ar fi fost mai multe episoade era muuuuuuuuuuult mai fain…pacat ca sa terminat:((((((
  cn are niste melodii va rog sami trimiteti…

 143. foarte fain filmu:)
  adorabil;)….daca ar fi fost mai multe episoade era muuuuuuuuuuult mai fain…pacat ca sa terminat:((((((
  cn are niste melodii va rog sami trimiteti…e dragutz si serialul nou …dar nu se compara cu giuvaierul palatului:(

 144. parerea mea e ca erau mai multe episoade,pentru ca,trebuiau sa fie 70 au mai omis din ele,de aceea nu se intelege ce se intampla cu anumite personaje despre soarta carora nu stim nimic,pacat,minunat film

 145. nu au omis elena. Episodul de la tv era de o ora iar cel de pe torrent era de 40 de min 😛 nu au omis nici un episod din cele 70 🙂

 146. raluka09 sau Kesepian daca puteti va rog trimitetimi si mie melodiile…Ma gasiti la ID:batista_2008_luk@yahoo.com ms anticipat…Pacat ca sa terminat filmul..

 147. Pingback: Yi San (Furtuna la palat) « Lotte and Criss

 148. Pai,LOtte,atunci de ce sunt atat de multe intrebari legate de serial?A fost acea previziune de la inceput cum ca tatal lui Janggeum va avea de suferit din cauza a trei femei;n-am inteles ce s-a intamplat cu el,a murit?si am fost foarte atenta la serial,pe urma,uite,se intreaba altcineva,pe buna dreptate:”- copilul doamnei Lee (concubina) trebuia să aibe o vârstă similară cu fetita lui Janggeum. Nu s-a spus/arătat nimic despre acest copil.
  – unchiul si mătusa lui Janggeum ar fi meritat si eu un sfârsit, un final fericit, poate un copil sau o situatie financiară mai bună.
  – Jandok (infirmiera ce a învătat-o pe Janggeum) merita si ea un final
  – tatăl lui Janggeum pentru mine este un adevărat mister
  – Geumyong, nepoata doamnei Choi, as fi vrut să stiu ce s-a ales de ea…”
  imi pare rau ,macar despre tatal ei sa stiu,voi ati vazut ca s-a spus ceva in acest sens??????

 149. ma numesc luiza,si sunt din braila.am zece ani si ma uit impreuna cu bunica mea la el.

  rezumat

  film de unde ai ce invata. jangueme este personajul principal.prin cate a trecut uni au acceptato alti au batjocorit-o.de cand a fost mica a crezut in ea si in doamna han.a fost la bucataria regala si a ajuns dintr-o data infirmiera.a fost un geniu peste doctori dar si peste infirmierele regale.dupa cea ajuns la palat a dat afara ea si ofiterul min afacerea familiei CHOY.a fost pentru o zi Prima Doamna la bucataria regala si a scris povestea mamei ei.si-a luat postul de infirmiera si a salvat bolnavii si chiar un iepure. a salvat familia regala si a fost numita de rege infirmiera regala si ofiter de gradul 3.dupa un tim ofiterul min a fost trimis de rege pe o alta insula iar la un timp a luat-o ofiterii regelui si au dus-o la ofiterul min. de acolo au plecat intr-un orasel iar ea ajuta bolnavii iar el preda ca invatator elevilor.dupa 8 ani i-au aratat impreuna cu o fetita a lor de 7 ani.tatal adoptiv al ei a venit sa o caute iar fetita lor cea mica a raspuns la poarta casei.el a intrebat cum o cheama pe mama ei si daca o cunoaste pe janguem.ea a spus nu.el o vedea pe fata leita cu janguem.cand auzi ca fetita vorbeste cu cineva janguem si min au iesit din casa.cand o vazu , tatal adoptiv o lua in brate si intreba daca e fata ei,janguem spuse da si atunci bunicul o lua in brate pe nepotica.si traira fericiti!

  nu uitati sa urmariti furtuna la palat!
  este vorba tot despre un rege care avea un fiu si fiul regelui a vea un fiu.pentru mai multe detali…
  TVR1 ora 17:10 de luni pana vineri.

 150. Daca este cu putinta, as dori si eu melodiile specialului serial Giuvaerul palatului.
  Va multumesc,
  ANAD

 151. exceptional filmul . nu-mi place deloc ce a aparut acum . nu e atata cultura . parca sunt fortati … nu stiu dar oricum ca jangeum nu mai este alt film …. ps.. am plans o groaza la final

 152. Nu stiu de unde a luat Cosmy varianta dvd a serialului deoarece n-a aparut in inca in romania.Deoarece nu am voie sa dau aici linkuri spre site-uri de unde se poate downloada serialul, cei interesati pot sa ma contacteze la adresa eudavinci@yahoo.com.

 153. eu am luat serialul pe dvd pentru ca fratele meu a fost plecat in coreea pentru ca studiaza limba coreeana si chineza este subtitrat pe engleza dar este ok 😉 dar oricum daca vreti sa vedeti filmul in intregime
  http://www.tudou.com/playlist/id/313909/
  http://www.tudou.com/playlist/id/308871/
  http://www.tudou.com/playlist/id/314045/ nu este de downloadat este doar de vizionatsi subtitrarea este pe engleza si pe coreeana 🙂 nu stiu daca o sa intelegeti ceva pe acolo dar pana la urma tot gasiti bafta si vizionare placuta 😛

 154. elena as vrea sati spun si cum a „murit” tatal lui janggeum. am scris in ghilimele pt k in film nu era ceva sigur. vezi tu familia lui janggeum traia retrasa deoarece traiau mereu cu spaima ca poate cineva ar putea sa afle ca tatal lui janggeum a fost ofiter pe vremea regelui Yeonsangun acest fapt avand ca urmare moartea lui. tatal o roaga pe janggeum sa nu spuna ca el a fost pe vremuri ofiter si ea ii promite acest lucru. insa intro zi era cu tatal sau pe drum si au observat ca se tinea un fel de serbare iar janggeum l-a rugat sa asiste si ei. el a acceptat si au ajuns in acel loc unde doi barbati se luptau. invingatorul s-a mai bautu cu inca trei si i-a invins apoi a intrebat care din mltime vrea sa se bata cu el. atunci janggeum a raspuns ca tatal ei ar vrea asta si astfel s-a facut ca tatal lui janggeum a intrat in lupta. nu a durat mult si a invins insa adversarul s-a injunghiat si a inceput sa zbiere ca tatal lui janggeum a facut asta. ofiterii au inceput sa se alarmeze iar multimea zbiera sa il aresteze insa jangeum a intervenit spunand ca tatl ei nue ste un sarantoc ci a fos tofiter in palat. atunci soldatii lau arestat iar aceasta s-a datorat in mare parte spuselor lui janggeum care era cea dea treia femeie. de atunci nu s-a mai auzit nimic despre el in film. singurul lucru care ii amintea lu janggeum de tatal sau a fost o podoaba primita dela el care mai tarziu ea i-a daruit-o ofiterului Min. sper ca ai inteles ceva 😀 o zi buna :*

 155. Da intradevar e f frumos serialul pt k prezinta oamenilor cum era atunci pe vremea aia in Korea.(sper k am scris corect…Coreea marog….asa se spune in Romania….). Ar fi tare daca ar fi seriale sau filme din astea despre Japonia pt k imi plac cultura si traditiile Japoniei de pe vremea aia f mult. Casele si kimono-rile, geishele alea si alte chestii erau asa de misto. Stiti vreun film? din cauza k n-am timp sa ma uit la seriale…ca abia am timp sa ma uit la niste anime-uri ….sunt plina de teme…:)) si asa imi pana la ora 8 sa le termin pe toate daca am noroc…

 156. COSMY,iti multumesc foarte mult,asta am vazut si eu,am crezut ca au aratat ce s-a intamplat cu tatal ei si mi-a scapat mie,da,am vazut,iti multumesc ca nu m-ai lasat fara raspuns ,ca eu as mai fi intrebat,ma gandeam ca a fost cineva mai atent,iti doresc o zi foarte buna

 157. Puakenikeni, daca nu ai vazut inca aceste filme, ti le recomand cu caldura. Sunt exceptionale.

  last emperor
  The Last Samurai
  Memoirs of a Geisha
  Shogun

  Sa-mi spui daca ti-au placut .

 158. si pe min ema impresionat extrem de mult acest serial si pentru cei care vor coloana sonora a filmului va las id meu : yo_gabitza25

 159. eu sunt prietena lui Jang Geum,deci o cunosc bine pe Jang Geum,pe Jungo Ae Min,deci…suntem din Koreea,iar eu am devenit concubina regelui…stiti de ce?pentru ca maiestatea s-a apropiat de mine…si m-a pupat spre corp…nuj dc facuse asa cv…si spunea ca cand m-a gasit…plangeam asa si cv…

 160. eu sunt prietena luy Jang Geum…da ce v-a placut voua?ne-ati placut de mine?:O lol…eu ma uit la Furtuna la Palat..bn pa pa

 161. Credetima…nu prea stiu sa scriu romana decat sa vb romana…uiteee ce fericiti au trait:Xcu copilasa Sehyo rum Min

 162. daca nu stiti ceva,sau nu ati inteles bine,atunci dati id mess DariaGirlSooper…asta am ales eu…am sa va ecplic de ce am ales cu asta…stiu eu mai bine;)

 163. lol o cunosc de cand suntem mici…Jang Geum arata altfel…era cam mai bronzata,si acum s-a schimbat!si ea nu voia sa il omoare pe maiestate,ci maiestatea avea boala mereu,asa s-a nascut el…sunt multi oameni in korea care nasc cu multe boli,si mor la 29-34 de ani,dar uneori care beau lapte murdar,mor la 5 ani…imi pare rau,da asa se intampla,stiti ca mama mea a murit la nastere.Bine,va Multumim!
  Yeons Ae Lee,concubina regelui

 164. chiar dak eu prefer cultura si filmele japoneze acesta pur si simplu ma marcat profund.il iubesc si acum k sa terminat.a fost mai mult decat extraordinar.si actorii…..ei bine ei au facut sa para totul real.ma cam enervat k a murit regele la final<dar in rest a fost sufer….a si choi trebuia sa fie pedepsita rau de tot….asa a scapat prea usor.oricum acum a inceput alt film in genul asta dar total diferit,furtuna la palat.cun nam pierdut nici un episod din 1 nu am sa pierd nici din asta.ma bucur k sunt de dimineata la scoala k sal pot vedea:):):)

 165. imi place acest film ba chiar mia schimbat viata multumesc jaggeum am incercat sa fiu ca tine desteapta si mia reusit multumesc am inceput sa iau note mai bune de ce a trebuit sa se termine filmul dar daca vrei intra pe id meu te rog as fi foarte bucuroasa:*:*:*:*:*:*:

 166. sant tot io elena jaggeum as foarte bucuroasa daca ai intra pe id meu scumpk_elena:*:*:

 167. vreau si eu un torrent va rog frumos 🙂 pt serialul asta si muzik dak se poate ;;)

 168. Te iubesc Dae Jang Geum si toti actori care au jucat fie rai fie buni.Sunt prima fana a ta nu am pierdut nici un episod,cateodata imi venea sa plang la gilmul acesta.Vreau sa am toate hainele,obiectele si tot ce exista cu voi sa le am in camera mea.As vrea sa am camera mea cu voi, adica pereti.Nu uitati va iubesc atat de mult as vrea sa va intalnesc dar eu ma aflu in Romania.Te iubesc Te iubesc Te iubesc Te iubesc Te iubesc Te iubesc Te iubesc de 100%

 169. E super acest serial dar mie imi place mai mult Furtuna la palat am cautat episoadele ca sa le vad dar nu le gasesc sau nu au aparut le gaseste cineva plz!Daca le gasiti anuntatima si pe mn!!!Si cum spuneam e super acest serial!

 170. ador filmul,lam vazut cap coada,chiar dak a fost mai demult.nul pot uita akum ma uit la succesorul lui adik yi san si,in fine…………….mai vb……..idul meu este i_am_akwfbth

 171. Am „furat” niste informatii de pe un forum si vi le ofer si voua :

  „”””Pentru cei care doresc sa revada ‘GIUVAIERUL PALATULUI’ si inca n-au aflat, ii informez ca Revista TvMania anunta reluarea acestui serial incepand cu data de 04.ian.2010 ora 12:50.

  De asemenea, pe cei care urmaresc ‘FURTUNA LA PALAT’ ii informez ca, potrivit aceleiasi reviste, tot din data de 04.ian.2010 serialul va fi difuzat incepand cu ora 18:25. „”””

  LA MULTI ANI tuturor !!!!

 172. acest film mi-a placut foarte mul dar…mai mult imi place furtuna la pala:)

 173. nu stiu daca va mai citi cineva acest comentariu dar eu il scriu totusi si daca vreti revin si cu poze.
  Ei bine in luna Decembrie am vizitat Coreea si am locuit pentru o saptamana in Swuon. Am fost insa cea mai fericita cand intr-una din zile am ajuns la palatul unde a avut loc actiunea filmului Giuvaerul-palatului si unde s-au filmat si unele dintre cadrele de exterior. M-am simtit privilegiata sa vad un film deosebit si in acelasi an sa vad si locul unde s-a desfasurat actiunea. Nu va pot descrie bucuria de a vedea locul si mai ales ce gazde bune au fost ghidele de la muzeu dupa ce le-am spus ca am vazut filmul in Romania.
  Cred ca le-am facut si lor o bucurie povestindu-le de super succesul din Romania. Am primip initial un ghid audio dupa care am fost condusa de doua ghide prin palat.
  Daca doriti o sa revin cu poze.
  Trebuie doar sa imi spuneti cum sa le atasez deoarece nu prea sunt familiarizata cu blogurile si prin urmare nu stiu sa ma descurc.
  Sa aveti un 2010 minunat

 174. Intr-adevar,Mihaela,a fost minunat sa poti vizita Coreea si mai ales palatul unde a fost filmat „Giuvaierul palatului”,abia astept sa ne arati poze,nu stiu cum,o sa-ti spuna cineva priceput,iti multumim,o sa caltorim si noi prin intermediul pozelor ,multumim mult.

 175. Mihaela, sa stii ca, intr-adevar esti o privilegiata pentru ceea ce ai vizitat. Sunt aproape sigura ca toti membrii forumului sunt curiosi sa vada pozele dar si sa ne povestesti cat mai multe detalii despre ceea ce ti-au explicat ghidele. Incerca sa ceri ajutor cuiva priceput sa-ti faci o galerie in Picasa sau in alta parte si apoi posteaza aici adresa. Abia stept sa vad pozee si sa ne mai povestesti.

 176. Ma bucur ca sunteti interesati de poze si de cele vazute de mine in Swuon, caci palatul se afla in Swuon, un oras de cam 1.000.000 de locuitori de langa Seul(cam 60 km distanta de Seul)
  Se spune ca defapt acest oras ar fi trebuit sa fie capitala Coreei dar din ratiuni economice Seulul a fost declarat capitala.
  In sfarsit, trebuie sa recunosc faptul ca nu stiam unde este palatul si spre rusinea mea nicipe net nu am gasit, dar intr-una din zile am luat-o de una singura prin oras cu scopul de a vizita fortareata Hwaseong si ce-o mai fi.
  Ei bine am fost de-a dreptul socata cand ma vazut de la distanta un afis al filmului Dae Jang Geum. M-am apropiat in viteza si am citit pe acelasi afis ca palatul de la baza fortaretei a fost de fapt locul dramei. Nu va puteti imagina ce fericire m-a cuprins. Pe bune !!!!
  Am mers la casa de bilete si bineinteles ca i-am spus vanzatoarei ca am vazut filmul dar saraca nu prea vorbea engleza ceea ce a facut-o sa ma indrume la oficiul de ghizi din interiorul palatului.
  Credeti-ma ca a fost minunat.
  O sa va trimit poze cat mai curand si o sa va scriu si mai multe detalii o data cu ele. Consider ca explicatiile fara poze nu prea isi au locul.Ar mai fi o mica concluzie personala, mai mult sau mai putin legata de film si cele vazute de mine:
  ma bucur pe de o parte ca in sfarsit la TV avem ce vedea si mai ales intr-o asemenea maniera eleganta….intr-un fel istorie si civilizatie pe paine si pe de alta parte ma gandesc ca nici istoria si nici castelele si cetatile romanesti nu sunt de ici colea si ca filme de acelasi gen se pot face si la noi….da noi preferam tigani si manele si intr-un fel sau altul niciodata nu ne vom putea mandri cu nimic.Noi preferam sa facem inca , la 20 de ani de la revolutie, filme experiment, derizorii si abjecte, cu pretentia ca facem arta….si mai sunt si niste imbecili care ne dau premii ptr asta…vezi Bugie, Francesca si alte aberatii…
  Scuze ptr iesire dar sunt cateodata o cinefila frustrata….
  Sa aveti o zi buna
  Mihaela

 177. Mihaela,povestesti atat de frumos,comentariile tale sunt deosebit de interesante,chiar cele legate de cinematografia noastra,ai dreptate,iti multumesc si astept cu foarte multa nerabdare poze si ce ne vei povesti despre Coreea.

 178. Multumesc de aprecieri. Si pentru ca m-ati flatarisit si deasemenea deoarece e realmente prima oara cand scriu pe un forum(pe bune) o sa incep prin a va introduce in atmosfera din Coreea. Cu pozele trebuie sa mai asteptati pana maine deaoarece spre rusinea mea eu scriu de la lucru….sa un ma spuneti bine :))
  Cel mai impresionante in Coreea sunt aerul curat si femeile extrem de suave.
  Poate o sa va para socant ca o femeie face comentarii despre alte femei dar credeti-ma ca eu in Coreea m-am simtit relativ neinsemnata si complet ignoranta in ceea ce priveste ingrijirea exterioara.
  Indiferent ca mergeam pe strada sau cu metroul, ca eram intr-un moll superluxos sau in ultimul aprozar de pe strada mi-a fost dat sa vad doar femei curate, cu parul spalat, tuns si un neaparat aranjat dar cu o forma OK . Credeti-ma ca am umblat in lumea asata in lung si-n lat din Suedia pana in India, dar eu asa feminitate suava nu am vazut niciunde.
  Mi-a fost oarecum jena in mometul in care, intr-o mica excursie fiind (cea mai chicioasa de altfel din viata mea) pe granita cu Coreea de Nord in zona demilitarizata(DMZ), ghida, care avea vroe 40 de ani dar arata de 25, mi-a zis ca despre Romania stie ca are unele din cele mai frumoase femei si cei mai frumosi barbati din lume.
  Au fost monente in care am privit foarte critic coreencele si am remarcat ca desi au capul ca o bila taiata in doua si cu nasul oarecum infundat in fata, ei bine stiu sa se aranjeze si sa se machieze astfel incat sa acopere aceste defecte intr-un mod admirabil.
  Ca sa un mai zic ca un am pera vazut femei imbracate in pantaloni.
  Micute de statura si un pic uratele, aceste femei stiu sa fie feminine . Am vazut pe strada femei in colanti si cu fusta scurta sau midi, cu pantofiori de piele…pe un ger de trasneau pietrele(cica Gin Sengul consumat fregvent le protejeaza de frig), toate dar absolut toate cu parul edesfacut si arnjat si lucios…. O nebunie.
  Stiu ca toata lumea la intoarcere acasa mi-a zis ceva de genul..”da dar asiatici au genetic un alt luciu la par si e normal sa arate bine” dragilor…asta e doar un aspect minor!!! Mergeti pe strada oriunde in Europa si mai alea in Romania….cate femei nespalate pe cap vedeti zilnic? Aveti curajul sa fiti critici si chiar astept un raspuns pe tema asta.
  Si ca sa revin la film trebuie sa stiti ca ceea ce vedeti ca frumusete acolo e ceva fals si o sa va spun de ce, dar ceea ce vedeti ca bun simt si curatenie si onoare…ei bine e cat se poate de real si as zice chiar actual.
  Femeile alea atunci si acum sunt la fel. Chiar si vestimentatia pe alocuri e la fel. Exista si acum magazine care vand acelasi gen de haine, un fel de costum traditional atat ptr femei cat si pentru barbati.
  La femei costumul e alcatuit dintr-o fusta foarte lunga pana in pamant, care incepe imediat sub sani, un del de top ca un tricout si o jacheta(bolerou) cu maneca lunga care se termina cam la 15 cm sub sani, prinsa doar cu o funda…ca in film.
  Si ptr ca am ramas datoare cu explicatia despre frumusetea falsa din film, ei bine ceea ce vedeti in film ca si fizionomii un e reprezentativ pentru populatia tarii.
  As zice ca e complexul asiatic, cel care face ca pe ecrane sa fie promovati doar oameni cu pielea alba si ochii mari si migdalati. Am observat si in India si in Coreea ca in general oamenii au ochii extrem de mici, parca taiati in fata si pielea galbuie(nuanta de ceara), insa in reclame si pe ecrane un vezi decat oameni sa zicem cu trasaturi Caucaziene.
  Dar cu toate astea si chiar cu toate complexele, oamenii aia au constiinta curateniei…cum zice sotul meu…la nivel celular.
  Bineinteles ca am dorit sa evit vesnicul stereotip cu…”da ce curatenie era acolo…” ei bine inca vreau sa il evit dar totusi va spun ca in Coreea eu un am vazut cosuri de gunoi pe strada….ceea ce duce implicit la 0 oameni care mancau pe strada….si Germaniei i-ar fi fost rusine cu curatenia ei prin comparatie cu curatenia din Seul …care nu are decat 20.000.000 de locuitori…..Si ca sa fiu cat se poate de realista vin si va spun ca parca totul in tara aia era construit in jurul femeii…o sa ziceti ca sunt ticnita dar va spun ca atat bun gust si atata ordine eu n-am vazut nici macar in mega civilizatele tari nordice…Danemarca, Suedia…
  Si stiti ce e cel mai interesant? Coreea este o tara absolut anosta din punct de vedere geografic, chiar saraca din punct de vedere al resurselor naturale…. Si cat se poate de bogata in rest. Au creat din nimic un univers complex, cu un design impresionat(nu grandios) chiar coplesitor pe alocuri.
  Hai ca v-am facut pofta de mers in Coreea.
  Ar mai fi multe de spus si chiar trucuri pentrui cei care chiar vor sa mearga acolo.
  Imi cer scuze ca am inceput cu filmul si am esuat in aceste povesti despre Coreea actuala, dar sa stiti ca e impresionant cum au stiut omuletii aia sa isi conserve lucrurile bune si sa le faca sa para mereu proaspete…nicidecum prafuite si ponosite.
  Revin maine cu poze si cu inca o sesiune de povesti.
  M-a cam luat valul, dar daca credeti ca sar calul cu detalii spuneti doar stop si ma opresc.

  Sa visati frumos…la Coreea
  Mihaela

 179. Mihaela,cum vom putea oare sa-ti multumim pentru calatoria minunanata pe care ai facut-o si la care ne faci partasi?povestesti atat de bine ,incat te-am insotit peste tot,pe strazi,in metrou si in moll-uri si,da,am vazut prin ochii tai acele femei micute,foarte curate si pedante cu persoana lor,incaltate”cu pantofiori de piele…pe un ger de trasneau pietrele”si parul negru,lucios si bine ingrijit.
  Descrierea costumului m-a interesat ,pentru ca,din film ,nu intelesesem exact cum vine imbracamintea lor si imi pare bine ca spui ca si acum sunt tot atat de atenti si extrem de bine crescuti,politicosi,delicati.Iti multumesc si astept cu nerabdare sa ne mai povestesti,ai spirit de observatie al detaliilor si un mod deosebit de placut sa povestesti,nici vorba nu poate fi ca ne plictisesti.Multumesc inca odata.

 180. Mihaela !
  Ieri a fost „maine” din promisiunea ta ! Ne-ai uitat ?
  Oricat am visa noi la Coreea ,tot degeaba .Asa ca fa bine si mai du-te la lucru si mai povesteste-ne ca nu ne plictisesti deloc.Abia ai inceput jurnalul de calatorie si ma gandesc serios sa sparg pusculita si sa trag o fuga sa vad daca-i chiar atat de curat aerul….

 181. Daaa, un jurnal de calatorie exceptional. Si ce frumos povestit. Abia astept sa citesc urmarea dar si sa vad poze. Mihaela, te rugam !!!

 182. Salutare,

  Mai fetelor eu nu is chiar neserioasa dar au intervenit ceva probleme in week end si am fost plecata de acasa. Imi cer scuze daca am promis si nu m-am tinut de cuvant.
  Va atasez cateva poze pe care le am pe compu’ de la birou(asa fac si eu o nazbatie..nepermisa:)))))
  Una din obiceiurile pe care m-i le-am facut in excursii este sa fotografiez panourile cu descrierea monumentelor vizitate.
  Mai jos gasiti o scurta descriere a fortaretei Hwaseong, se poate vedea in imagine cam care era perimetrul protejat de fortareata, eu va pot insa spune ca zidul fortaretei are cam 6 km lungime si ca incepe intr-o vale, urca pe un deal si recoboara in vale. Mai jos vedeti descrierile. Revin cu alte istorii.
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Mai fetelor ma chinui de ceva timp sa atasez o prezentare cu fortareata si nu reusesc
  Aveti aici adresa mea de mail: mihasrc@yahoo.com, scrieti-mi si o sa va trimit fiecareia prezentarea, ca de „aici” nu pot face alt ceva.
  Ciao
  Mihaela

 183. Stimata Doamna Mihaela,
  Si eu pretuiesc bucuria dumneavoastra de a impartasi impresiile…
  V-as fi recunscatoare sa imi trimiteti si mie imaginile…
  Multumesc,
  Miel

 184. Salutare,

  Am trimis deja prezentarea la doua persoane, daca mai sunt interesati va rog doar sa ma anuntati.
  O sa mai fac si altele si o sa le trimit acelorasi persoane carora le-am trimis-o si pe prima.
  As avea insa o mare rugaminte, eu nu am decat 32 de ani asa ca va rog insistent sa vorbim la persoana intai-a
  Sa aveti o seara placuta
  Mihaela

 185. Sunt fascinata de comentariile tale , Mihaela. Te-am urmarit cu ochii mintii in toate locurile pe care le-ai mentionat si astept cu nerabdare urmatoarea serie de „amintiri din Coreea”. Intre timp te rog daca poti sa-mi trimiti si mie fotografia cu fortareata Hwaseong. Multumesc . Ana.
  annapadro@yahoo.com

 186. Dupa ce am patimit urmarind „Yi San”,”Queen Seon Deok”si „Jumong”,dupa ce am citit jurnalul Mihaelei, am cautat un film a carui actiune sa se desfasoare in zilele noastre si sa pot sa-mi fac o imagine despre viata pe care o duc coreenii de rand,nu „personalitatile”.Si chiar am gasit !Este o comedie romantica despre o eleva de liceu de 18 ani si un procuror a caror casatorie a fost „aranjata”din copilarie de catre bunicii lor(bunicul baiatului este actorul care-l joaca pe bunicul lui Yi san,batranul imparat).
  Mie mi-a placut foarte mult si urmarindu-l am fost atenta la detaliile care aratau cum traiesc si cum isi educa „noua generatie”.Chiar sunt de admirat!
  Pentru ca blogul acesta este al unor fete de 18 ani,poate ca vor fi amatori sa vada si cum sunt cei de varsta lor din alta parte a lumii.
  Geia draga, nu stiu cum te descurci cu limba engleza ,dar daca nu gresesc ,cred ca tie iti va placea filmul la fel de mult ca si mie .
  http://www.koreanmovie.com/Sweet_18_kdvideo_171/
  Vizionare placuta !

 187. asiafan 😀 mi-ai captat atentia cu serielul acesta 🙂

  dar am ceva de adaugat la comentariul tau….referitor la varsta mea si a Cristinei… eu abia in 30 Octombrie implinesc cei 18 ani iar Cristina in 26 Februarie implineste 17 😛 ai fost pe aproape 😀

 188. Lotte draga,
  varsta e ceva ….care nu reiese doar din calculul exact al anilor pe care i-ai trait.Nu degeaba se spune ca ai varsta pe care o simti.De aceea m-am incurcat,v-am apreciat „maturitatea”.
  In ce priveste filmul, astept comentariile dupa ce-l vezi .Macar sa vad daca m-am inselat sau nu!
  Si……..v-au primit in campionatul de polo ungar?
  SUCCES!!!

 189. Despre Coerrea de acum 500 de ani proiectata in prezent

  Am promis ca revin cu mai multe comentarii si evident cu poze.
  Comentariile le aveti aici si pe fiecare dintre poze o sa cititi cate o mica descriere.
  Luni dimineata, o zi in care nu se intrevedea nimic extraordinar de vazut, ziua dedicata plimbarii alandala prin orasul Swon, am plecat din hotel relativ plictisita si cu totul pregatita sa vad “nimic” interesant.
  Ma gandisem ca ce fusese de vazut vazusem in Seul si in acea zi de Luni nu urma sa vad decat maxim fortareata Hwaseong…edificiu militar…care maxim l-ar fi putut interesa pe sotul meu care e un mare pasionat de istorie.
  Si pentru ca sunt totusi o fire destul de analitica am dat totusi o sansa acelei zile si m-am gandit ca o sa fiu atenta la oameni si la viata acelui oras…
  Asa ca am plecat cu un recipient de baut apa legat de mana si cu gandul ca poate voi bea o cafea in oras, undeva unde imi va pica bine.
  Coreea tara fara cafenele
  Cat de tare trebuie sa fie oamenii de ocupati si de preocupati de munca incat sa nu existe cafenele pe strazile oraselor?
  De fiecare data cand sunt plecata in tara sau in strainatate, in concediu, hoinareala de week end sau delegatie, imi fac timp sa beau o cafea sau un capucino, intr-o cafenea.
  Sunt atat de legata de acest obicei incat imi aduc aminte intotdeauna aprope toate cafenele si mi-am facut chiar si un top al lor. Imi aduc aminte pana si de o cafenea mediocra din Craiova, unde am baut un capucino extraordinar sau de o cafenea grozava din Copenhaga unde mi-am luat tzeapa vietii in materie de cafea… O sa ziceti ca sunt ticnita…ei bine imi asum acest apelativ.
  Ajunsa in Seul, in prima zi a vacantei mele bineinteles ca m-am interesat de o cafenea. Rapunsul a venit aproape instantaneu…STARBUCKS.
  Hei dar ceva local, vreun mod local de a prepara cafeaua, ceva mai special un exista? Nu!
  Nu? Pai noi bem cafea acasa dimineata, avem automate de cafea la lucru…si seara cand ne intoarcem acasa, un bem cafea ca un ne lasa sa dormim…
  Ei bine fratilor…oamenii astia nu beau cafea decat in mod organizat!
  Cum e aia sa fii privat de placerea de a lancezi intr-o cafenea in fata unei cesti immense de capucino cu gust sec si cu o tona de spuma de lapte?
  Asa ca in ziua mea de luni am plecat pregatita sa gasesc o cafenea in drumul meu…si nu am gasit-o. Asa ca am intrat intr-un magazin de plante aromate si am fost servita politicos cu un ceai de scortisoara si gin seng care mi-a tinut si de cafea si de cheful de cafenele.
  Am mai adugat listei mele de cafenele inca o amintire: Coreea tara fara cafenele
  Zi mohorata-strazi pustii
  Nu se intrevedea nimic spectaculos, nici macar nu reusisem sa ma ratacesc…surprinzator harta din mana si indicatoarele de pe strada nu reuseau sa ma duca aiurea. M-am oprit la un aprozar sa imi cumpar niste banane si sa imi refac stocul de apa cand mi-am dat seama ca daca m-as rataci mi-ar fi cam greu sa ma descurc deoarece nu prea as avea pe cine intreba de sanatate. In mijlocul zilei nu prea sunt oameni pe strazi. Parca si traficul e redus, mult mai redus decat va imaginati. Rarisim vezi cate un taxi.
  Am zambit la amintirea strazilor din India unde la orice ora din zi si din noapte aveai senzatia ca te afli in mijlocul unui roi de viespi furioase si afumate.
  Am pus aceasta lipsa de trafic si de oameni pe strazi si pe seama faptului ca era o zi destul de noroasa si ca era Luni si ca era inainte de pranz…dar am realizat ca totusi Coreea e o tara in care oamenii nu isi pierd vremea pe strazi, nici turisti bezmetici nu o cutreera in Februarie si oricum aerul era prea curat ca sa ma gandesc la poaluarea cauzata de masini asa ca am adugat inca o concluzie..Coreea tara atipica a Asiei
  Cand pana si turistii chiciosi au noroc
  V-ati gandit vreodata cate categorii de turisti exista? Eu nu dar intr-o mica escapada la Roma m-am simtit turist chicios si asta nu pot uita.
  Acum cativa ani am ajuns la Roma pentru un week end si m-am trezit mergand pe strazile Romei, printre vestigii importante, fara sa stiu ceva despre ele. Recunosc ca m-am declarat din primul moment un turist chicios si mi-am promis ca daca voi mai face turism sa o fac la modul cat se poate de organizat din punct de vedere al documentarii.
  Mi-am dorit Sa nu ajung sa mai merg vreodata printr-un asemenea loc si sa ma uit la o bucata de marmura sau de granit ca vitelul la poarta noua sau cum ar zice romanul neaos” ca curca-n lemne”.
  Imaginati-va o femeie bezmetica care isi suna sotul si ii spune…” dragule, sunt in Forumul Roman, te rog povesteste-mi ceva despre el ca sa crape pietrele astea de sub mine de rusinea mea”
  Nu pot decat sa spun ca factura de telefon a fost achitata de firma si ca eu de atunci iubesc ghizii turistici.De atunci am insa o dilema…ne declaram inculti ,superficiali sau celebrul “prea ocupati”, cand nu stim nici macar lucruri esentiale despre un loc pe care il vizitam premeditat? Inca nu mi-am clarificat dilema…”sunt prea ocupata desigur”!
  Ei bine eu in Swon am plecat la drum ca un turist chicios sperand ca macar sa pot gasi un ghid care sa ma indrume si sa ma lumineze.
  Dar dupa cum se spune ca exista pana si un Dumnezeu la betivilor, se pare ca exista si un Dumnezeu la turistului chicios. Asa am ajuns eu in fata palatului de la baza fortaretei Hwaseong.
  Am ajuns intr-o piata enorma si uitandu-ma pe jos nu imi venea sa cred ca pavajul era facut din dale unice si ca toate dalele infatisau, pe o suprafata de cateva sute de metri patrati, viata la palatul care se afla la capatul pietei. A fost o priveliste minunata in fata careia am stat pret de cateva minute, complet socata. Nu stiu daca originalitatea sau grandoarea pavajului m-a uimit.
  Va imaginati cata imaginatie,energie si cati bani sa faci asemenea pavaj?
  Cand am vazut ca piata pavata atat de pretios era de fapt pietonala, am indraznit sa o traversez uitandu-ma de jur imprejur cu o placere pe care cu greu o pot descrie. Ma asezam in diverse colturi si mai vedeam ceva nou, un detaliu al viatii de palat sau o armata condusa spre lupta…si m-am tot uitat pana cand ridicand privirea am vazut un afis al serialului care mi-a ordonat toata vara, in jurul caruia mi-am construit intreg programul incluzand chiar si orele suplimentare…:))
  Am ramas interzisa cand am realizat unde am ajuns!
  Literalmente am alergat catre casa de bilete si inainte sa cumpar un bilet i-am spus doamnei de la ghiseu ca eu vazuse-m serialul Dae Jang Geum si ca mi-a placut extrem de mult. Doamna care nu vorbea limba engleza mi-a vandut un bilet si m-a indrumat catre interiorul palatului unde urma sa gasesc un ghid.
  Acest palat era palatul unde avusese loc drama din serial si unde se filmasera cateva din scenele de exterior.
  Cand am intrat in prima curte interioara am simtit ca pasesc in serial literalmente. Imi palpita inima de bucurie si mi-a venit in minte ca sunt tare norocoasa ca am ajuns acolo si ca acela era unul din putinele dati din viata mea cand vedeam in acelasi an atat un film extraordinar cat si locul in care s-a turnat.
  Definitiv a fost momentul cel mai drag mie din 2009! Nici nu mai stiam unde sa imi indrept atentia asa ca mi-am stapanit emotia si am mers la oficiul unde erau cateva ghide si am luat-o de la capat cu elogiile, doar ca de data asta toata lumea m-a inteles. Tare bucuroase au fost ghidele cand au auzit ca serialul a ajuns pana in Romania si ca s-a bucurat de un asemenea succes. De fericite ce au fost au venit cu mine doua dintre ele ca sa imi povesteasca despre palat.
  A ramas ca eu sa imi inchiriez un ghid audio pe care sa il folosesc in gradinile palatului unde ele nu ma puteau insoti .
  Ei bine vedeti ca pana si turistii chiciosi au noroc?

  Despre palat

  Nu ma pot abtine sa incep prin a afirma ca orice natiune non-europeana sufera de complexul Europei si personal cred ca are toate motivele.
  Cred ca europenii au alte standarde si prin urmare daca intrebi un european cum isi imagineaza un palat inevitabil vei auzi clasica descriere: cladire mare, extrem de inalta si impunatoare.
  Ei bine in Coreea palat este de fapt un soi de labirint de cladiri pe un singur nivel dar cu inaltimi variabile.
  Daca ar fi sa descriu geometric palatul de la Hwaseong dar si alte palate pe care le-am vizitat in Coreea as zice ca sunt asemeni a 3 patrate concentrice unite intre ele prin mici aripi si porticuri.
  Imaginati-va un mare patrat, fiecare latura a acestuia fiind practic o insiruire de camere.
  Usile camerelor dau direct in curtea interioara si nu exista nici macar un cerdac sau vreo veranda care sa faca legatura intre camere si curtea interioara.
  In acest prim mare patrat, pe toate cele 4 laturi aveau camere doar soldatii si personalul medical. Fiecare dintre cele doua bresle avea insa pe cate un colt al patratului cate o mica curte interioara in forma de patrat desigur. M-i s-a explicat ca erau ca functionau pe post de cartier general. Soldatii in plus fata de infirmiere aveau inca un spatiu dedicat in laterala palatului, un fel de loc de antrenament si poligon(in Coreea inca se considera ca trasul cu arcul este o indeletnicire nobila si in acest sens exista cluburi si concursuri cat se poate de elitiste).
  In cel de-al doile patrat , pe latura de jos exista plasata o camera foarte spatioasa, folosita de rege pentru intrevederile personale.
  Celelate trei laturi erau ocupate de eunuci si de bucatarese si scribi.
  Cu cat inaintam in curtea palatului cu atat camerele sunt mai mici. Camera unui eunuc nu cred ca era mai mare de 3mp si a unei bucatarese poate chiar mai mica. Am ramas profund impresionata cand am vazut ca defapt nu aveau loc decat sa isi intinda picioarele. Poate ca dimensiunile erau atat de mici din ratiuni termice. Pe frigurile din Coreea cred ca e cam greu sa tii bine incalzita o camera….sau poate si pe atunci un metru patrat de pamnt costa 100.000 USD ca acum :))
  Mobilierul camerei era compus dintr-o polita pentru paturi si masuta de scris/studiu.
  Eunucii aveau camere pe latura dreapta a patratului ,bucataresele pe cea stanga si scribii in spate. Fiecare dintre cele doua laturi laterale este legata de cel de-al treilea patrat, cel mai mic si cu pozitie centrala, printr-o aripa, descriind astfel cate o curte interioara, una a eunucilor si alta a bucatareselor. In curtea bucatareselor care era un pic mai mare s-au filmat scenele de interior din serial.
  Latura de jos al celui de-al treilea patrat este de fapt o singura incapere, in care era situata camera de vizite a reginei.
  Pe celelate 3 laturi sunt plasate camerele regale.
  Este foarte interesanta aceasta plasare concentrica a incaperilor si mai mult decat atat simplitatea acestui gen de palat este socanta.
  Palatul este facut pe temelie de piatra si construit integral din lemn. Interesant este insa sistemul de incalzire si pictura exterioara a palatului.
  Sistemul de incalzire este unul foarte ingenios, inrudit oarecum cu sistemul folosit in Europa in sobele de teracota doar ca in loc sa fie plasat pe verticala el este dispus pe orizontala.
  Am estimat eu ca la cam 30-40 m² era dispus cate un sistem de incalzire in pardoseala.
  Datorita temeliei destul de inalte, cam din 10 in 10 m este plasat cate un mic tunel care incepe cam la 50 cm in exteriorul cladirii si se continua cam 1 m sub cladire. In aceste tunele se facea foc si printr-un sistem gen labirint(in cazul sobelor de teracota se numeste “fumuri”)fumul cald trecea pe sub pardoseala tuturor incaperilor prevazute a fi incalzite.
  De aici practic explicatia pentru statul si dormitul pe jos. V-il imaginati pe Stefan cel Mare dormind pe jos in Cetatea Neamtului?..:))
  Asta este inca o explicatie pentru incaperile foarte mici atat ca perimetru cat si ca inaltime.
  Picturile exterioare sunt o impletire de rosu galben verde si violet, amestec ce poate risca sa fie chiar prea strident pentru gustul privitorului…dar ma rog..vine la pachet asa ca il luam ca atare.
  Se pare ca pentru cateva sute de ani doar nobilii au avut dreptul sa isi picteze casele, privilegiu care desigur frustra populatia saraca. Explicatiile sunt insa doua foarte simple si anume era destul de scump sa produci pigmenti de calitate si prin urmare ei ajungeau sa fie inaccesibili oamenilor de rand si o alta explicatie ar fi ca datorita limitarilor arhitecturale, singurele elemente care puteau la nivel vizual sa faca distinctia intre clasele sociale era culoarea caselor si mai ales minutiozitatea cu care erau pictate.
  O sa vedeti in poze ca pana si capatele de barna de sub acoperis sunt pictate.
  Coreea avand insa o mare traditie in prelucrarea ceramicii, singurul element care bate orice castel pe care l-am vazut este desigur acoperisul. Toate tiglele parca sunt facute ieri, sunt negre, mate dar cu un luciu satinat care iti atrage privirea si te face sa vrei sa le pipai.
  Dispunerea sarpantelor si curbele line ma duc cu gandul ca totusi pana si acoperisul era menit sa micsoreze inaltimea podului si implicit sa reduca fenomenul de pierdere a caldurii.
  Desi Coreea este doar cu cateva grade mai jos decat Romania, clima nu e chiar identica deoarece Coreea mai e inconjurata si de mare, ceea ce face clima mult mai agresiva in sezonul rece(vant, umiditate, ploi).
  Gradinile palatului
  De jur imprejurul palatului sunt situate gradini, palatul fiind situal pa poalele unui deal, cam toate gradinile sunt in panta ceea ce le face sa fie pitoresti.
  Nu sunt pera multe de spus decat ca sunt pline de copaci, labirinturi de alei si bancute din loc in loc pentru vizitatorii dornici de o priveliste minunata.
  Exista un templu in gradina centrala, plasat pe una din marginile parcului si destul de sus pe deal ceea ce face idilica imaginea lui, de oriunde l-ai privi.
  Bucataria si vasele traditionale
  Coreea este o tara incredibil de limitata in resurse… ceea ce o face insa foarte competitiva si chiar combatanta si astazi.
  Astfel, lipsita fiind de surse de apa ceoreenii erau obligati sa o stocheze in vase mari de 50-100 de litri.
  O sa imi permit acum o paranteza mai bizara si o sa va supun la un exercitiu de imaginatie: Cum ar fi gastronomia astazi daca nu s-ar fi descoperit cartoful?
  Eu sunt o fana rezervata a cartofului dar nu ma pot opri sa ma gandesc cum ar fi aratat astazi meniurile zilnice ale oamnilor daca nu ar fi existat cartoful.
  Una din marile frustrari ale occidentalilor care vin in Romania si merg la restaurant este momentul in care chelnerul le recomanda specialitatea casei…ceafa de proc cu cartofi prajiti sau cand ei comanda ce stiu ce mancare mai deosebita si mai toti romanii de la masa comanda carne cu cartofi prajiti!
  Cred cu tarie ca altfel ar fi aratat bucataria romaneasca daca nu ar fi existat cartoful.
  Asta se poate vedea in Coreea unde mancarea nationala e KimChi care este de fapt varza murata.
  Cele mai mari vase intr-o gospodarie cred si la noi si in Coreea sunt vasele de murat varza(asta daca nu consideram vinul ca fiind aliment si atunci la noi se schimba treaba..:)) ).
  Cred ca ati vazut in super-marketuri varza chinezeasca, arata ca o salata dar mai lunguiata si mult mai indesata.
  Acest KimChi (se pronunta kimci cu accesnt pe k) se mananca la orice masa si pe tot parcursul anului. In Coreea se prepara cateva sute de feluri de KimChi care de fapt au la baza acelasi produs si anume varza . Diferenta intre cele cateva sute este de condimentele cu care se pune varza la murat.
  Procedeul de murare e foarte simplu, diferit un pic de cel romanesc. Se desfac absolut toate frunzele de pe varza, se suprapun 5-6 frunze in mijlocul carora se pune condimentul(boia, piper…), se ruleaza si se baga in vasul de murat.
  Vasele in mod traditional sunt cele din ceramica neagra care arata ca niste butoaie, dar in prezent exista dispozitive electronice,cam de marimea unei masini de spalat , in care se poate fermenta KimChi oricand peste an, deoarece asigura o temperatura constanta si cred ca si barboteaza lichidul periodic. Nu e incredibil? Cine s-ar fi putut gandi ca exista vase electonice de murat varza?!!!
  Revenind la vase pentru gatit, ele sunt cam toate din ceramica neagra si cred ca procedeul de prelucrare a ceramicii eraunul exceptional atata timp cat vasele sunt atat de robuste.
  De asemenea am vazut si coji uscare de dovleac cu care se manipula apa…foarte dragute si ingenioase!!!
  De retinut despre bucatarie ar fi ca in palat este situata cam cu 50 cm sub nivelul solului si fara incalzire in pardoseala ceea ce are sens in opinia mea.
  Bucataria din palat nu e asa mare precum parea in film cum de altfel toate spatiile prezentate in film sunt mult mai mici in realitate.
  De remarcat la bucataria coreana ar mai fi supele si dulciurile.
  Supele sunt facute din porc, peste sau pasare si cred ca in general respecta ideea de supa romaneasca cu deosebirea ca la final sunt ingrosate cu ceva amidonos sau cu ou.
  Dulciurile:
  Ei bine oameni buni omulatii aia sunt niste mici genii. Am vazut cateva sute de feluri de prajituri facute exclusiv pe baza de orez, miere si fructe. Culori o mie si metode cat se poate de ingenioase de preparare.
  Mi-a fost dat sa vad cum se prepara un fel de rulou de miere de albine cu fistic…o nebunie!
  Imi permit sa va descriu procesul de fabricatie tocmai ca sa simtiti ingeniozitatea si felul in care niste oameni practic saraci au reusit sa-si depasasca limitele!
  Se pun 200 gr miere la inghetat. Dupa congelare se scoate mierea si se modeleaza in forma de bila , se turteste bila obtinindu-se un fel de turta tare ca piatra.
  In mijlocul turtei se face o gaura cu degetul si se trece turta prin faina de garu.
  Se introduce degetul mare al unei maini si indexul celeilate maini in gaura din turta si se tot largeste pana cand ajunge sa aiba cam 15 cm in diametru.
  Se trece iar prin faina si se rasuceste inelul de miere in forma cifrei 8 dupa care iar se lungeste inelul pana ajunge la 15 cm diametru si se rasuceste in forma de 8, se repeta tot procedeul pana cand in mana preparatorului datorita cresterii exponentiale sunt 16.000 de fire de miere!!!!!!!!!!!! Se taie la un capat inelul de fire, se extrag maxim 1/10 din fire(arata ca un manunchi de matase de porumb doar ca firele sunt muuult mai subtiri), se aseaza pe un blat si pe un capat se pune o lingurita mica de fistic pisat, dupa care se ruleaza fasia de fire pana la capat,cand practic se obtine o mica rulada cam de 3 cm lungime, 2 cm latime si 1.5cm inaltime.
  Ruladuta asta nu e nici pufoasa, nici cleioasa, nici nu are gust de faina, nici nu e foarte dulce….e doar foarte buna si parca e un pic aerata.
  M-a impresionat cand am auzit ca e o reteta veche de 500 de ani si ca a fost preparata pentru o zi a regelui, acesta din urma apreciind-o ca fiind extraordinara.
  Vestimentatie Femei
  Cand spui Asia in materie de tesaturi te gandesti automat la matasuri….ei bine in Coreea doar nobilii purtau haine de matase si asta destul de rar, restul oamenilor urmand sa poarte doar haine de panza de bumbac. Pun pariu ca toti cei care vad serialul se gandesc ca vestimentatia e de matase deoarece si eu am avut aceeasi senzatie pana cand am ajuns in muzeul vestimentatiei coreene si am vazut ca pana si cele mai sofisticate costume erau de bumbac. Ce le face sa fie atat de pretioase si de aspectoase este faptul ca firele sunt foarte fine si prelucrate exceptional. De la distanta poti sa juri ca un costum e de matase datorita luciului dar de la 1m deja realizezi ca e vorba de bumbac.
  Ce vedeti in serial nu este o rochie cu tunica ci un costum alcatuit din fusta, top si jacheta.
  Fusta incepe undeva sub sani si se tarmina sub nivelul gleznei, topul poate fi bagat in fusta sau nu si pe deasupra se poarta obligatoriu jacheta scurta cu maneca lunga. Jacheta se termina undeva la 15 c sub sani si se leaga cu doua panglici intr-o funda cu o singura bucla.
  Intaresant e ca si astazi acele costume se poarta si sunt prima optiune cand vine vorba de vestimentatie pentru evenimente mai speciale. Exista magazine care vand astfel de costume absolut peste tot.
  Vestimentatie barbati
  Pantaloni largi, camasa cu guler tunica si chimono cu sau fara cordon in talie.
  Consideratii de final
  Tot ceea ce mi-am permis sa va relatez este o imagine cat se poate de personala asupra Coreei nu m-am documentat foarte tare la fata locului si nici nu m-am desprins pera tare de apelativul de “turist chicios”…:))
  Am incercat in saptamana pe care am petrecut-o in Coreea sa fiu cat se poate de critica si de analitica, am incercat sa imi fac o imagine cat se poate de corecta si credeti-ma ca dupa numarul mare de pareri pozitive am si cateva puncte negative pe lista mea de concluzii.
  Si pentru ca de fiecare data cand ma intorc dintr-o calatorie incerc sa imi mai setez un standard la categoria “asta nu mai fac niciodata” o sa inchei prin a va spune dupa Coreea mi-am setat doua standarde noi….despre ele in alt post ca asta deja e pera mare cred.

  Sa aveti o zi buna
  Mihaela

  P.S. sa imi fie cu iertare daca am mai facut greseli de scriere…dar e din fuga tastaturii…iertare

 190. Doamne,Mihaela,dar tu esti un demn urmas al lui Ioan Grigorescu…ai atata spirit de observatie si niste comentarii atat de documentate si atractive,incat mi s-a derulat tot ce-ai povestit prin fata ochilor si te-as asculta zile (si nopti,ca in povestea cu Seherezada)intregi povestind,ar trebui sa scrii carti de calatorie.Nu pot sa vad nici o poza,pot sa-ti dau adresa?to_ele@yahoo.com,daca ai timp si nu te deranjeaza ,ca acum,imi inchipui ,toata lumea te-a „bombardat”cu cerinte,deh,e vina ta ,ca povestesti nemaipomenit de frumos.Iti multumim si sa mai calatoresti ca sa ne bucuram si noi.

 191. Multumim.
  Ne puteti indica adresa unde pot fi vazute fotografiile?
  Numai bine!
  Miel

 192. Asiafan, am citit postarea ta mai de sus si iti multumesc mult pentru recomandare. Ma voi stradui sa urmaresc acel film cand prin putin timp. Cu engleza…stau mediu…Deocamdata vreau sa-ti multumesc inca o data pentru ca , cu toate ca nu-mi cunosti varsta, ai intuit ca ma va atrage un astfel de film. Si da, poti fi sigura ca-mi va placea, desi…(hahaha) am peste 50 de ani…
  Mihaela, iti multumesc pentru ce mi-ai trimis pe mail. Daca mai ai, mi-ar face mare placere. Povestrea ta este…fara cuvinte. Parca n-as fi vrut sa se mai termine…
  La fel si serilul nostru. Atat de rau imi pare ca se termina…Inca o data imi afirm parerea ca, il consider cel mai bun serial al tuturor timpurilor.

 193. Geia,nu fi trista !
  La fel am crezut si eu cand am terminat de vizionat fiecare dintre filmele istorice „Queen Seon Deuk”,”Jumong”si,bineinteles „Yi San”.Am crezut ca daca am vazut unul atat de frumos, de bine regizat, cu actori care m-au impresionat, nu mai pot sa ma las prinsa asa usor, mai ales ca nu sunt nici eu de ieri pe lumea asta.
  Ei bine, daca ar fi sa fac azi un clasament al filmelor coreene pe care le-am vazut si revazut cu drag ,as fi in dificultate.Fiecare e „inegalabil”.Fiecare are farmecul lui si cand se termina lasa in urma un dulce regret.
  Acum ma delectez cu „Boys before flowers”si in ciuda titlului care nu spune mare lucru pana nu vezi filmul, tind sa spun ca e….poate cel mai bun.Si nici nu-i istoric….
  A,sper ca ai inteles ca desi sunt „…fan”, sunt fana!

 194. Nu m-am uitat la el da ma uit la furtuna la palat si e cel mai frumos serial pe care l-am vazut!

 195. as vrea sa vad si eu acest serial pentru ca mi se pare foarte interesant… va rog mult de tot daca imi poate spune cineva unde il gasesc cu tot cu subtitrare in romana
  multumesc mult mult!
  *id:vlad_b14@yahoo.com

 196. vlad, il poti vedea pe you tube. dar cauti episoadele cu titlul in limba romana. Dar nu vei gasi episoadele care nu s-au difuzat la tv, decat dupa…

 197. eu nu am vazut ce s-a intamplat cu copilasul(fetita),l-a nascut?Ea a murit de ciroza,dar copilasul,l-a nascut?Va multumesc.

 198. Pingback: Seonduk Yeo Wang (Secrete la Palat) « Lotte & Criss

 199. o mihaela mi-au placut relatarile tale si eu una as dorii mai multe informatii…de la cat te-a costat un astfel de concediu care pentru mine ar fi ceva wow wow, pana la poze daca se poate :P. Eu una vreau multe, multe, multe informatii si poate atasezi relatarile si pe pagina despre Yi-San si pe ceea a noului serial, secrete de la palat.

  Pupici

 200. nu tin sa dezamagesc pe cineva,dar serialul nu are 70 de episoade cum s-a scris undeva mai sus…are doar 54..iar la ora actuala sunt disponibile pe site-urile de subtitrari doar 14 episoade traduse in lb. romana….

 201. Radu,ai dreptate,sunt doar 14 episoade traduse in romana,mai sunt in engleza,revin cu o rugaminte,acum,pana nu se termina serialul:nu am vazut ce s-a intamplat cu copilasul(fetita),l-a nascut?Ea,Seong Yeon, a murit de ciroza,dar copilasul,l-a nascut?sau l-a sacrificat sa se trateze de cancer?Va multumesc.

 202. Deci nu si-a atins scopul,sa-i nasca un copil…pacat de sacrificiul ei…foarte,foarte trist,iti multumesc, Raluca

 203. mda si eu am vazut un copilas in ultimul episod care a devenit rege in locul lu’tatasau,am crezut ca este a lui son-yeon,da cica este al altei concubine

 204. asa ziceam si eu,dar nu nea scapat nik,am vazut totul si nu mai fi trista,e doar un film,chir dak in realitate sa intamplat asa 😦

 205. E drept ca e un film si poate nici in realitate nu a fost chiar asa,e o istorie romantata,uite am gasit undeva un comentariu”Toti o implora sa ia medicamente….dar ea refuza, caci ultimul ei vis este sa ii daruiasca regelui un nou mostenitor.
  Nu imi este foarte clar ce so cum…dar banuiesc ca i-au facut o cezariana…imediat ce a murit.”Deci nu e clar si nici alta lume nu a inteles cum a fost.
  Dar ,analizand lista copiilor,uite ca avea si o fata pe care,cred a nascut=o Seong Yeon:* Copii:

  1. Printul Sanggye (1770-1786), fiul adoptiv al consoartei nobile regală Won din clanul Hong.
  2. Printul mostenitor Munhyo (1782-1786), singurul fiu al consoartei nobile regală Ui din clanul Seong.
  3. Succesorul regal (1790-1834), singurul fiu al consoartei nobile regală Su din clanul Park.
  4. O fică a consoartei nobile regală Ui din clanul Seong
  5. Printesa Sukseon (1793-1836) singura fiică a consoartei nobile regală Su din clanul Park.

  Ce ziceti?

 206. din serial nu reiese asta dar presupun ca fetita lui Song Yeon (4) nu a fost adusa pe lume in viata, nu are trecuta in dreptul ei nici data de nastere, nici de deces… 😦

 207. stiti ce cred eu despre asa zisa nastere a lui Song Yeon ….pai in realitate eu cred ca a murit in chinurile facerii si ea si copilul sau copila dar, regizorul a vrut sa ne crute de inca o durere si a inventat moartea ei in poveste asa cum ati vazut….apoi tot regizorul a cam grabit lucrurile fata de cum au fost in realitate pentru ca nu aveau legatura cu iubirea dintre SY si Yi San…ceea ce eu cred ca a reusit regizorul a fost sa puna in evidenta aceasta mare iubire.
  Deci din partea mea acest regizor a fost la inaltime.

 208. probabil,cum spuneti voi…dar regizorul asta tot ne face sa plangem,pana si ieri cand se imbata comandantul seo tot imi venea sa plang

 209. este foarte frumos filmul..am vazut primele episoade sh mi’a placut sh m’am uitat in continuare..sunt foatre frumoase filmele de genul asta..shi actori sunt frumosi:D..e superb!

 210. revin…filmul e in 2 variante .1:54 episoade a ~ 700 Mb,2:70 episoade a ~ 300 Mb.Inca nu am apucat sa-l vad,sunt prins cu „Jumong”,deocamdata,si cu „Regatul Vantului”.Am o rugaminte,filmul il iau d p torrente,l-am gasit in varianta d 70 d episoade,dar subtitrarea in varianta de 54. Cunoaste cineva un link unde pot gasi sutitrarea pentru 70 de episoade?
  Nu este nimeni care poate copia filmul d p TVR?

 211. pt fetele care nu intra pe blogul special Furtuna la palat….am aflat k SY nu a nascut copilul din cauza faptului k a pierdut sarcina datorita medicamentelor,,,,,,,,,

 212. Drasga Lotte, desi esti foarte tanara ai un spirit de lider remarcabil. Chiar te-am dat de exemplu fiului meu de 16 ani. Te admir sincer pt. felul in care se percepe educatia pe care ai primit-o si desigur initiativele personale cae au dus la formarea ta asa cum te prezinti tu acum. Nu pot decat sa te felicit.
  De asemenea si simtul tau organizatoric.
  Noul site este o idee minunata.

 213. Dragii mei ati auzit noutatea ……..apare din nou Lee san intr-un nou serial pe programul TVR2 sambata si dumineca 14 episoade de la 18.10
  Ia uitati-va voi pe

  http://koreafilm.ro/blog/2010/02/lee-seo-jin-se-intoarce/

  Ce ziceti ..va bucurati de noua veste ?
  Am postat acest comentariu de 4 ori in speranta ca il vede toata lumea. Dupa mine une site comun e o idee minunata.
  Noapte buna.

 214. Doamne! Bine ca ne-ai spus Nu stiam si ma ingrozesc ca era sa pierd,astept cu nerabdare ,multumim,Mirabel,am vazut ca are si muzica super!

 215. pot sa spun ca a fost cel mai frumos film pe care lam vazut vreodata am trait cu emotie toate episoadele ,mia placut foarte mult seriozitateasi felul de trai al oamenilor.Preferata mea in acest film a fost dae Jang Geum .

 216. Toate filmele astea sunt absolut minunate,si „Secrete de la palat”,la inceput am zis ca e prea crud,sangeros,S.F.,dar acum imi place grozav.Nu prea cred ca are cineva filmele complete.

 217. madalina :este cel mai frumos serial din lume. am vazut toate episoadele super marfa filmul iar actorii sunt cei mai tari

 218. madalina :este cel mai frumos serial din lume. am vazut toate episoadele super marfa filmul iar actorii sunt cei mai tari

  Madalina,n-am vazut Giuvaerul,daca l-ai salvat ,tare as dori sa-l vad si eu.Astept raspuns si multumiri! Ioana

 219. Eu am intrebat cine are Giuvarul Palatului deoarece este singurul film in care am plans chiar daca am o inima de piatra

 220. Ma bucur sa vad ca minunatul film nu a fost uitat , ba a lasat si amintiri frumoase fanilor lui. Minunat ca cineva care a avut privilegiul de a face o excursie in Coreea ne-a impartasit si noua impresii din acea lume care este atit de diferita de a noastra a europenilor care ne credem uneori buricul pamintului ( cum se cred si americanii inainte de a vizita Europa). Pe cind un film asemanator?

 221. mia placut la nebunie filmul lam adorat nu pierdeam nici un episot mia placut foarte foarte mult.

 222. stiti ceva acest program e super super naspa e nasoooooooooooooooool pana si filmul a fost nasol .

 223. Despre ce program vorbesti?si despre ce film???ai zis ca ti-a placut…de ce te-ai razgandit??Sunt cele mai frumoase filme!!!!

 224. Sunt curios daca mai este cineva activ pe blogul asta,ca nu s-a mai scris cv d mult timp..
  Tin sa raspund unui post facut de „elena” si anume : eu sumt unul dintre (poate) putinii care „arhiveaza” aceste seriale coreene, penru colectia proprie…
  Cand era „DJG” in „floare” pe tvr,eram ocupat cu alte proiecte..dar acum a venit si randul „Giuvaierului”.Este f greu pentru ca cineva i-a facut o subtitrare „google translate”..nerespectarea frame-urilor…
  E cineva care imi poate raspunde daca merita efortul de a retraduce „Giuvaierul”?

 225. Sunt frumoase si aceste seriale cu Secrete de la palat si Furtuna la palat ,dar,cred,sunt in asentimentul tuturor,cel mai placut si mai drag a fost tot Giuvaierul palatului ,l-as revedea cu multa placere,iti multumim,Randu,ar merita cu prisosinta.Chiar cu multa bucurie l-as vedea si revedea.

 226. Super serial!
  L-am vazut pe tot!!!!
  Lee Young Ae a intrat perfect in pielea personajului Janggeum!!!

 227. a fost soooperb :X:X imi placeau asa mult si melodiile…..pffff….raritate sooper faine XD

 228. Atatea lucruri utile despre medicina naturista si nu numai, sunt in acest serial, incat merita cu prisosinta o traducere cat mai corecta.

 229. cel mai tare fil am urmarit fiecare episod cu sufletu la gura si pot sa spun ca am varsat lacrimi la ultimu episod ma emotinoat foarte tare…actorii sunt cei mai tari si sunt foarte foarte bucuroasa ca incepe din nou pe 4 mai ….va pooop pe toti si succes in continuare!

 230. Pe 4 mai???ce incepe??nu stiu nimic…spune-ne si noua ca maine e 4 si nu stiu,vreau sa vad,imi plac la nebunie,pana si acesta cu Secrete de la palat,imi place desi e atata sange…regina Seon -Deok,parca,scrie in istorie ca a avut mai multi soti si aici,e singura…inteleg ca au imbatranit,saracuta,ce viata de sacrificii…

 231. ador acest film am inceput sa vizionez acest film de cand am fost in vacanta de vara la bunica mea si acolo lam vavut.De atunci il vizionez pana la sfarsitul lumii.este cel mai frumos din toate pe care leam vazut.ma uit si la ciuvaerul palatului .secretele de la palat,furtuna la palat si cele care urmeaza.as vrea tare mult sai cunosc pe actori ii adorrr imi place la nebunie ,nici nu stiu ce as face numa ca sa ma uit la acest film.Aproape toate episoadele leam vazut incepand la la acest film
  adresa mea:lore_frumusica72
  ma puteti suna !!!!!!!!!!!!!!????????????

 232. Si revenim din nou la giuvaer :D. Este un serial extrem de frumos asa ca m-am hotarat sa il revad.
  Lotte nu ai putea sa faci o a doua pagina si pentru Giuvaer? Am incepe inca de la primul episod acolo. Asta numai daca vrei. Astept primul episod. Impresiile dupa. V-am pupat :*.

 233. Pingback: Dae Janggeum (Giuvaerul Palatului) – part II « Lotte & Criss

 234. Foarte frumoase serialele ,nemaipomenit de frumoase dar sa dorii sa mai dea si alte seriale ca parca nu mai au acelas farmec sa le
  vizionezi iar ,nu mai prezinta asa mare interes si deja sti ce urmeaza.TVR1 BRAVO

 235. Nu mai au acelasi farmec?????Acum abia ma uit cu atentie si observ detaliile care mi-au scapat.Il ador !!! Imi place fiecare secventa si detaliu,e superb…n-am cuvinte sa-l laud destul.Multumim ca l-ati reluat.

 236. Nu mai au acelasi farmec?????Acum abia ma uit cu atentie si observ detaliile care mi-au scapat.Il ador !!! Imi place fiecare secventa si detaliu,e superb…n-am cuvinte sa-l laud destul.Multumim din tot sufletul ca l-ati reluat.Il vizionez cu sufletul la gura si ochii larg deschisi ,sa nu pierd nimic.

 237. Este superb filmul, este al doilea cel mai frumos pe care l-am vazut, primul fiind Soy Gitano, difuzat tot pe tvr 1 in 2004.
  Il urmaresc cu placere a doua oara, pentru ca l-am mai urmarit si asta vara…ma impresioneaza cultura lor, vremurile de atunci, intrigile parca sunt preluate din societatea de azi. Un film extraordinar, si coloana sonora e foarte frumoasa. Datorita lui m-as apuca sa invat coreeana. 😛

 238. nu stiu ce anume va place voua insa mie imi place totul la acest film in special subliniez in special cum arata mancarea imi lasa gura apa adica imi ploua in gura voua?

 239. Cred,nu e cine stie ce mancare…dar,cu cata grija o pregatesc…in functie de starea morala,fizica,de sanatate.Il urmaresc cu multa atentie,sa nu pierd nimic si cred ca l-as mai vedea de cateva ori,atat de multe ai de invatat.

 240. as vrea ca si in romania sa dea asemene filme si sa joc in trunul
  ioana

 241. iiuuuuuuuuubessc foarte mult filmul si il urmaresc in fiecare zi chiar daca l-am mai vazut odata in vara…..e superb!!!!

 242. Si eu iubesc filmu asta… Imi place mai ales de Janggeum si doamna Han. La inceput am crezut ca doamna Choi e un personaj pozitiv dar m-am inselat. In timp mi-am dat seama dupa mutra ei acra. Au ales bine personajele. Abia astept sa ma uit azi la ora 18:30 la episodul 13. Imi place mult ca nu baga publicitate in timpul filmului!!!

 243. Pentru cei care au mai vazut serialul imi pot raspunde la o intrebare?
  Cum de ajunge Jaungeum prima femeie doctor de la curtea regala daca devine prima doamna de la bucatarie.Si cum de prietene ei regina si de ce dupa ce termina scoala de doctorite se intalneste cu capitanul Jumg pe un canp langa o vaca foarte…slaba.
  Multumesc!!!

 244. jang-geum este foarte frumoasa! estew si rusinoasa!stiati ca ea este casatorita si ca bi-dam(kim nam gil) daca ar fi sa aleaga o actrita ca sotie ea ar fi??!

 245. giuvaerul palatului este foarte bine facut!dar secretele de la palat a fost mai de plans! ce rea este d-na choi! vrea sa castige numai ea!!! dar d-na han e mai draguta si mai buna!! jang-geum este o actrita buna!!!!!!!!

 246. da superb film
  felicitari TVR
  in sfarsit pot vedea un serial superb si pe TVR

 247. este bestial filmul.abia astept sa vad la ce rang ajunge janggeum si la ce rang ajung nemiloasele din fam choi.apropo a mai fost un film inainte care sa numea „Secretele de la palat”.dar amandou sunt TTTTTTTTTAAAAAAARRRRRRRIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!

 248. Buna! Pana acum am urmarit Furtuna la palat, Secretele de la palat si acum urmaresc Giuvaerul palatului. Nu stiu ce poate fi mai frumos decat acea traditie sau felulor lor de a fi. Noi multe din aceste lucruri am uitat. Alergam in stanga si in dreapta si uitam ce este cu adevarat important. Aceste filme exprima adevaratele valori. Te face sa te simti frumos, mandru si bucuros. Pacat ca am uitat aceste lucruri. In fiecare zi astept cu nerabdare sa inceapa filmul. Respect pentru cei care vizioneaza aceste filme. Sunt extraordinare.

 249. Da,e minunat,ati observat cu cata rabdare si grija pregatesc masa?nu le trantesc ,ca noi,doar sa-ti umple burta ,au timp,au dragoste ,cu zambetul pe buze,stau si noaptea sa toace si sa gateasca,ar trebui sa nu ne mai grabim nici noi atat,viata oricum trece,sau …nu putem renunta la un film prost,cu omoruri si impuscaturi?la ore intregi state pe terasa cu o bere sau suc chimizat in fata?Acest film ar trebui sa fie o lectie pentru noi.

 250. toate filmele care au fost difuzate au fost exceptionale si sotul meu se uita la aceste filme el care cand ma vedea ca ma uit la acele telenovele mexicane imi tragea observatie mereu
  acum nu pierde nici un episod chiar ne uitam si a doua zi in reluare

 251. am auzit ca mai exista o pagina noua de cand s-a reluat serialul?

 252. Multumim,Geia,v-ati uitat in filmuletele de mai sus,cat sunt de modesti,tineri,frumosi,delicati,actorii din film?Pana si d-na Choi e draguta ,au atat de mult bun simt…La noi nu fac asa ceva si sunt „vedete”,plini de ingamfare si fara talent si fara modestie.

 253. Este foarte frumos serialul, am vazut toate serialele anul trecut, si acum le vad din nou… 😀

 254. Un serial deosebit de interesant si de bine realizat.
  Multumim TVR1 pentru difuzare.

 255. Pingback: Secretele de la palat ( Queen seondeok ) « Blogul fara nume

 256. smarty93 :
  chestia aia de pe wiki despre fil e tradusa de mine din engleza . exista 2 variante ale filmului ,fiecare cu un numar de episoade . nu va speriati . filmul ce ruleaza la tv este dat in 52sau 54 de episoade . in varianta de pe net filmul e impartit in 70 de episoade . nu este niciodiferenta intre variante . doar ca la tv este filmul este mai concentrat . un episod la tv dureaza 60 de minute , iar un episod luat de pe net are intre 41 si 47 de minute .

  Lotte :

  smarty93 asta sunt tot eu cu blogul meu cel vechi

 257. Este SUPER TARE filmul.Eu doresc sa difuzati continuarea pentru ca nu pe toti ne intereseaza CM de fotbal atata timp cat noi nu concuram.
  Va rog,gasiti un spatiu si pentru acest film,vreau sa stiu ce mai face Janggeum. Multumesc!!!

 258. Deja tot editii speciale! Nici nu ma mai uit pe tvr…tot politica,,,m uit p net. fratilor nu va mai uitati pe tvr,,,,k in loc d film prefera s bage politica,,,,NU VA MAI UITATI LA EIIIIIIIII,,, LA CANALU LOR……………Stiu f bn k multa lume se uita la film,,,si ei baga politica,,,urmariti p net

 259. Este un film superb !!!!!!!!!!Eu as dorii sa-l difuzati in continuare!!!!!!!M-am saturat de atada”politica” si de atata „CM de fottbal”!!!!!!!!!!gasit-i un luc pe TVR1!!!!!!!!!!!!!!Ori unde!!!Sunt curioasa sa vad ce mai face Janggeum!!!MULTUMESC PT INTELEGERE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 260. imi place la nebunie serialul, singurul lucru pt care sunt putin trista este ca la un moment dat nu mai are nici o treaba cu bucataria:x:x:x in rest este ffff frumos

 261. toate serialele koreene au fost speciale pt multi dintre noi telespectatorii,asteptam cu nerabdare astel de seriale,datorita lor ne uitam pe programul tvr1,celelalte programe trebuie revizuite,am vazut grila de toamna si ni se pare tare slaba,dar ce se intampla cu serialul:GIUVAERUL PALATULUI???,spuneti fratilor sa nu mai asteptam ca tampitii ora 18.50,dati un anunt,ne innebuniti cu aceea editie speciala,dati aceasta proasta emisiune la alte ore,nu va bateti joc de telespectatorii care va fac rating-uri,nimeni nici o alta televiziune nu mai da editii speciale,ce sa vedem??acei invitati care nu stiu ce spun,cand difuzati GIUVAERUL PALATULUI??MUTATI ACEA EDITIE LA CE ORE DORITI,CA PUTINI TELESPECTATORI SE UITA,LASATI=NE CU POLITICA.

 262. Este un film superb !!!!!!!!!!Eu as dorii sa-l difuzati in continuare!!!!!!!M-am saturat de atada”politica” si de atata “CM de fottbal”!!!!!!!!!!gasit-i un luc pe TVR1!!!!!!!!!!!!!!Ori unde!!!Sunt curioasa sa vad ce mai face Janggeum!!!MULTUMESC PT INTELEGERE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 263. Foarte frumos serialul,numai actori talentati,un serial plin de suspans si de aventura.Bravo Lee Young-ae(Dae Janggeum),esti foarte talentata si foarte frumoasa.Mult succes in continuare.

 264. o carte ar fi interesanta,descrierea din carete sa vezi daca este ca cea din film………mi-se pare ca in Coreea este si cartea

 265. eu de obicei detestam filmele chinezesti asta pana cand am urmarit impreuna cu verisoara mea un episod din acesc minunat film .pot spune ca este cel mai frumos serial pe care l-am vazut in viata mea . are o poveste captivanta iar actorii sunt foarte talentati.

  merita vazut de oricine

 266. un film serial foarte palpitant si verosibil. nu am mai vazut de mult timp o asemenea realizare si imi pare rau ca pierd multe episoade pe care nu mai am cum sa le vad . m-ar interesa o adresa de unde pot descarca serialul.interesant este si locul care gazduieste aceste comentarii. tineti-o tot asa ! succes ! almacris

 267. A gati , a manca , a iubi ,a uri , a rabda , a vindeca….toate sunt o arta.Cata diferenta fata de zilele noastre ! Actorii ….minunati !

 268. Deci EU sunt suparata pe dna Mariana pt ca ne-a lasat balta…Lotte si Criss sunteti extraordinare! Continuati…Apropo a vazut cnv ,,Damo”? Am doar 11 ani si sincer mi-a fost cam greu sa inteleg cv dar imi pare rau ca a avut numai 14 episoade.

 269. Buna! Si eu sunt fan filme coreene si mi-ar placea sa vad pozele facute de Mihaela in Coreea.
  Unde le pot gasi?
  Multumesc anticipat!

 270. Oau nu stiam ca sunt atatia fani ai serialului….e o minunatie, am invatat multe, despre comportament, diplomatie, cateva secrete culinare…e minunat, nu am cuvinte..e un serial pe care l=as urmari non stop, in orice moment al zilei in orice stare as fi. NU se pot cumpara Dvd-urile???

 271. mie mi-au placut cele 3 seriale coreene difuzate.personajele mele preferate sunt:song-yong, jangheum,dogh-man

 272. as dori sa stiu daca TVr mai detine si alte seriale coreene,in afara de cele 3 difuzate pina acum si daca ”da” cind vor fi difuzate..

 273. chiar ca fain serialul!!! Imi place totul la el si daca ma poate ajuta cnva ca am auzit ca s-a pus si o carte si daca ma poate ajuta cnva cu ea pls id-ul meu e cinderella_modernized

 274. si pst cine are episoadele 1-70 in romana va rog contactati-ma la id-ul Cinderella_modernized

 275. hello! e super fain serialul, nu am resuit sa vad decat de la episodul 20 dar e grozav 🙂 are cineva episoadele de la 1-70? va rog le vreau si eu 🙂 adresa mea de email andreea_maria_k@yahoo.com

 276. buna ajutor , ajutor vreau si eu toate episoadela da in romana
  va rooooooogggggggggggggggg

 277. nu stiu daca ati observat dar de la episodul 37 sau 39 melodia de la sfarsit e remixata. suna foarte aiurea

 278. Waw,cata ambitie si perseverenta poate incapea intr-un om.Serialul asta imi da energie,si dorinta de a deveni un medic de valoare.Am 14 ani si sunt obsedata si fascinata de acest serial ❤

 279. Care este adresa pentru a viziona filmul Giuvaerul Palatului toate episoadele, sunt captivante.

 280. Serialul „Giuvaerul Palatului”, este super, dar poate sunt persoane care nu-l pot urmari la TV din cvari motive, unde pot sa-l gasesc? Multumesc!

 281. unde il pot gasi in romana?eu sunt la scoala dupa amiaza si nu prind nici macar reluarea…:(

 282. FELICITĂRI TVR .UN SERIAL DEOSEBIT.
  TINERII NOŞTRI AR TREBUI SĂ-L URMĂREASCĂ.

 283. ador filmul :X:X:X:X:X:X:X:X:X:X:X il urmaresc zilnic
  e cel mai frm film l kre m.am uitat :X:X:X::X>:D<
  app id mheu andreea_blaxy96

 284. Este un film de exceptie, nemaipomenit!!!il urmarim cu placere,eu si sotul meu si chiar ne pasa, suferim odata cu personajele si incercam sa le cunoastem toate partile!actorii joaca foarte bine si intr-adevar sunt ceva nelamuriri ca nu se duc informatiile pana la capat, ca o scapare. Interesant modul in care traiau coreenii, disciplina si respect, pacat ca azi sunt doar niste amintiri pentru toate civilizatiile!

 285. de unde putem face rost de toate episoadele cu sub in romana la ‘giuvaerul palatului; multumesc

 286. Un serial extraordinar………….actori de calitate
  Din acest serial inveti ce inseamna demnitatea,prietenia si recunostiinta…nu mai zic de retete culinare si diacnosticarea bolilor….ramai cu ceva,daca il vizionezi
  Intriga a existat dintodeauna………..

 287. ce intrebare ai florina?pot sa te ajut?id meu este andreea.ema95
  super serial….chiar e demn de lauda
  eu am urmarit toate serialele coreene de la tvr si am o obsesie pt coreea
  am auzit k dupa ~~Giuvaierul palatului~~incepe serialul ~~Cronicile frumoasei luptatoare~~am apucat doar un episod din el dar mi-a placut f.mult(a fost pe tvr2)

 288. Pingback: Hur Jun (Legende la Palat: Doctorul Hur Jun) « Lotte & Criss

 289. este un film tare emotionant…
  mie imi place foarte mult…nu pierd nici un episod
  ceea ce ma intristeaza sunt ghinioanele pe care le are janggeum cu familia choi
  nu cred ca merita asa ceva
  imi place muuuult
  insa imi pare rau ca dna han a murit asa

 290. e super filmul …asta e a doua oara care ma uit la el si nu sunt cuvinte care sa-l descrie …si actorii de nota 10…cand mam uitat la el am plans…de amandoua dati…:x:x

 291. este intr`adevar un serial foarte special si la fel au fost toate serialele gen secrete de la palat ,furtuna la palat ,cronicile frumoasei luptatoare [damo :x] pentru ca cei din coreea chiar stiu sa faca filme nu ca prostiile din ziua de azi la kre ti`e si scarba sa te uiti …intr`adevar un serial de succes :X….

 292. e super filmul . Cel mai frumos serial alaturi de ”secretele de la palat”. Actorii joaca nemaipomenit de frumos.Ar merita nota 20 si multe premii OSCAR
  pentru tot!

 293. filmul este genial pentru zilele noastre. Avem de invatat din film . Coreea de Sud este o tara super, cu actori talentati si cu mult suflet in ceea ce fac.

 294. Toate filmele coreene ( de Sud) vazute pana acum sunt inteligente, au imaginatie, actorii isi interpreteaza rolurile cu mult suflet si pot sa spun chiar sunt potriviti pentru rolul avut. f. f.f.f.f.f.f.f.f. bun si bine interpretat.

 295. Am vazut ,, SECRETELE DE LA PALAT” (TOT), ,,GIUVAIERUL PALATULUI

 296. Mirarea in fata lucrului frumos nu tine loc de explicatie. Filmul e ,, film ,, in rolurile pozitive sunt actori , actrite , frumosi si frumoase , iar in rolurile negative de asemenea. Imaginati-va in rolul Giuvaierului Palatului pe Oana Pelea sau Maia Morgenstein. Aha , trhiller .

 297. salut, ma poate ajuta cineva cu subitrarea in romana pentru episodul 52 (varianta de 60 de minute)?

 298. Super filmul dar eu am apucat sa vad doar de la ep. 20 cea ce imi pare tare rau fiinca e uun super serial. si cred ca ar mai trebui sal dea inca o data 🙂

 299. apr stie cineva ce urmeaza maine ,caci giuvaierul palatului s-a terminat si as vrea sa stiu ce urmeaza . Daca stie cineva desigur.

 300. Mai,Andrei,filmul „ie”foarte bun,dar tu ,gramatica n-ai invatat deloc,poate totusi ai invatat altceva?

 301. pt. Florina
  azi incepe un alt serial coreean numit „Cronicile frumoasei luptatoare”

 302. Sper sa nu supar fanii celorlalte seriale difuzate pina acum,dar mie personal acesta mi-a placut cel mai mult.Subiectul a fost unul deosebit,datorita perioadei istorice in care se petrece actiunea si a conceptiilor din acele vremuri,iar de peisaje….ce sa mai zic? superbe,ireale…..Intr-un cuvint,o realizare de exceptie! Sper ca si urmatoarele seriale sa fie la fel de interesante.Eu una abia le astept….

 303. l-am urmarit de doua ori la tv si de fiecare data am plans, este chiar un filme de mare exceptie

 304. spunetim va rog un film cu jangguem altul decat giuvaerul palatului si cand este si pe ce canal se ce episod este

 305. ”vlad
  Iul 30, 2010 @ 13:07:22

  pt. Florina
  azi incepe un alt serial coreean numit “Cronicile frumoasei luptatoare””
  Pt vlad acest film a mai fost difuzat la televiziunea romana dar nu la tvr1 ci la tvr2, poate uni nu l-au mai vazut dar eu da, este foarte frumos, chiar si in acest film avem o poveste cu o iubire imposibila, mai avem 2 frati despartiti ei ajung sa se intalneasca abea la varsta de 22 ani (aceasta varsta avandu-o fata), ce este foarte dramatic este ca fata nu afla ca el este fratele ei abea cand sa fie omorat el, este un film care te lasa fara cuvint, iar ea iubindu-si fratele hotaraste sa intre in fata armelor fin si ea omorata, mai sunt multe detali, am uitat sa specific ca mor toate cele 3 personaje principale ce trist 😦

 306. pt cei ce sunt interesati de mai multe detali despre cronicile frumoasei luptatoare Coincidenta face ca miniseria Damo (Cronicile frumoasei luptatoate) sa fie primul serial coreean pe care l-am vazut. Se intampla cu multi ani in urma iar difuzarea serialului pentru prima data in Romania starneste emotii uitate, dupa atata vreme. As putea spune ca Damo este unul din motivele pentru care am devenit un fan al serialelor coreene.

  Inca de la primele scene suntem introdusi in povestea care leaga cele trei personaje, Chae Ock, care joaca rolul femeii detectiv, comandantul unui birou de politie, Yoon, si liderul rebelilor, Sung Baek.

  Pe cand era copil, Chae Ock este vanduta ca sclava datorita unor asa numite “crime impotriva statului” de care fusese acuzat tatal ei. Astfel, micuta Chae Ock (numele sau initial fusese Jae Hui Jang, insa va fi schimbat pentru a se ascunde ca este fiica unui “tradator”) , isi pierde familia in mod tragic la varsta de sapte ani, cand este separata de fratele sau Jae-ho, de care nu va mai afla nimic peste ani.

  Este vanduta ca servitoare (*Chae ock avea statutul de sclav aflat in proprietatea statului) tanarului Hwang-bo Yoon, care la randul sau traieste o drama personala, datorita faptului ca este fiul nelegitim al unui magistrat. Conform legilor vremii, Yoon nu este considerat nobil, deoarece doar tatal sau avea rang de nobil. Drama pe care fiecarea dintre cei doi copii o resimt genereaza o legatura emotionala profunda.

  Yoon devine comandantul biroului politienesc Stanga (in timpul dinastiei Choseun aceste birouri erau denumite pentru diferentiere astfel: Stanga, Dreapta, De centru), bucurandu-se de favoarea ministrului de interne Se ok Jo, chiar in detrimentul fiului acestuia, angajat al Biroului Dreapta.

  In scena de inceput a primului episod o vedem pe Chae Ock si pe Sung Baek intr-o confruntare.

  Ea intreaba: “De ce vrei sa ma omori?”. El raspunde: “Te-am omorat deja”.

  Nu avem in fata un serial istoric clasic, si nici o poveste cu detectivi in care am putea prevedea cum vor decurge evenimentele…Damo imbina elemente de drama, actiune si istorie, intr-o serie de 14 episoade care te tin in suspans pana in ultima clipa, intr-un mod cu totul unic.

  Trecutul nu iarta, ranile acestui trecut sunt inca deschise, iar protagonistii serialului traiesc aceasta drama, in direct…Spectatorul este miscat, fara sa isi dea seama
  Primul episod contine o scena celebra (care pare sa aminteasca de intalnirea dintre Song-Yeon si Lee San), replica lui Lee Seo Jin ramanand printre cele mai celebre replici din film:

 307. Dar Yong-ae Lee (jangguem) mai joaca intr-un rol numit Lady Vengeance.
  Cum se numeste serialul?

 308. Sympathy for Lady Vengeance e filmul 🙂 l-am vazut. De asemenea Lee Young-Ae a mai jucat in Film
  Year Film Role
  1996 Inch’Alla (인샬라) Hyang
  2000 Joint Security Area Maj. Sophie E. Jean
  2001 Last Present Jung-yun
  One Fine Spring Day Eun-su
  2005 Sympathy for Lady Vengeance Geum-ja Lee
  [edit] Television

  * 2003: Dae Jang Geum (Jewel in the Palace 대장금 大長今 宮廷女官 チャングムの誓い)(MBC)
  * 2001: Fireworks (불꽃 (Bulkkot) 火花)(SBS)
  * 2000: Romance (로맨스 羅曼史)) (SBS)
  * 1999: Invitation (초대 (Chodae) 只愛陌生人) (KBS)
  * 1999: Ocean (파도 (Pado) 波濤) (SBS)
  * 1998: Advocate (애드버킷 法庭風雲)
  * 1997: Medical Brothers (MBC)
  * 1997: The Reason I Live (내가 사는 이유 (Naega saneun iyu) 我生存的理由)
  * 1996: Papa (파파 爸爸) (KBS)
  * 1995: Chanpumdanja (찬품단자 饌品單子)
  * 1995: Asphalt Man (아스팔트 사나이 (Aseupalteu sanai) 車神傳說) (SBS)
  * 1995: Seogung (서궁 西宮)
  * 1994: Dash (질주 (Jilju) 奔馳)
  * 1993: How about your husband (댁의 남편은 어떠십니까 (Daegui nampyeoneun eotteoshimnikka) 妳家的老公如何) (SBS)

 309. Serialul este superb,se termina cumva ?Este mult mai bun decat telenovelele sud-americane.Imi place mult.

 310. mia placut foarte mult flmul as vrea sa se mai puna o data pacat ca sa terminat. au fost si putine episoade. un fim emitionant dar frumos pentru ca sau intamlat foarte multe. foarte fain. dyanita

 311. ce sa zic..nu ma mai uit da mult la tampeniile d la tv,,da il tin aprins k sa faca zgomot,sa nu ma plictisesc..da filmu asta e fffffff bun

 312. acest serial este unul superrr coool la aceste filme coreene se uita parinti mei sh eu. FELICITARI TVR pt aceste seriale exceptionale sper sa difuzati sh altele la fel de interesante sh frumoase

 313. sunt cel mai mare fan si vreau sal vad dinou cit de repede se puate miar placea sal vad dinou multumesc

 314. acest film este unu din filmele mele preferate a fost primu pe care lam vazut si apoi a urmat si celelalte chiar acum in timp ce scriu ma uit la cronicele frumoasei luptatoare la luptatoarea damo desi este vorba mai mult despre actiune mi se pare ca e mai multa drama. PENTRU CEI CARE NU STIU INCEPE UN NOU FILM PE TVR1 LEGENDELE DE LA PALAT CU UN DOCTOR SPER SA VA PLACA ACESTE FILME LA FEL DE MULT CA SI MIE!

 315. Pingback: Hur Jun (Legendele Palatului: Doctorul Hur Jun) « Lotte & Criss

 316. iubesc filmul ista ar trebui premiat cuoscar e cel mai tere leam urmarit pe sunteti cei mai tari producatori din lume
  toate pana la jumong

 317. vand filme sud coreene.ieftine
  dae jang geum
  dong yi
  yi san
  doctorul hur jun
  si altele
  comenzi la id rivelinio_rivelinio

 318. da,merita vazute si revazute,sunt minunate,acum si acesta cu Legendele palatului,Concubina regelui este absolut superb,exista ,oare,pagina deschisa pentru el?

 319. Da,sunt minunate aceste seriale,acum si Legendele palatului-Concubina regelui imi place enorm;stiti cumva daca exista pagina speciala deschisa pentru acest serial?

 320. Ador acest film si l-am vazut cap caoada la TVR!
  un alt film corean superb ar fi Secretele de la Palat

 321. Pingback: Împăratul Mării (Emperor of the Sea) « Lotte & Criss

 322. Imi place si mie serialul. Poate cineva sa-mi spuna cine cinta in serial cu voce de tenor? Multumesc mult! Alt serial corean la care ma uit este legendele palatului: negustorul Lim Sang-ok.

 323. Nici nu mai am cuvinte sa spun cat de mult mi-a placut Giuvaerul Palatului…este un film extraordinar pe care nu o sa-l uit niciodata,m-a impresionat foarte mult.L-am vazut pana acuma de 3 ori adica de fiecare data cand a fost difuzat si m-as mai uita pentru ca nu ai cum sa te plictisesti de el!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s