Cetatea Oradea în finala campaniei „Restaurare”

Standard

Orădenii sunt invitaţi să susţină Cetatea Oradea, votând-o în finala Campaniei „Restaurare” de marţi seara.

Finala Campaniei „Restaurare” va fi difuzată pe TVR1, marţi, 1 decembrie, la ora 21.00, pe parcursul unui show de aproximativ trei ore, în care orădenii vor putea susţine Cetatea Oradea, votând-o în direct. Monumentul istoric orădean concurează cu alte nouă monumente istorice, printre care Cetatea romană de la Adamclisi, Turnurile Cetăţii Sighişoara, Cetatea Făgăraşului sau Cetatea dacică de la Bâtca Doamnei.

Obiecte de epocă pentru muzeu

Dacă va se va clasa pe primul loc Cetatea Oradea, municipalitatea vrea să achiziţioneze din banii câştigaţi obiecte de decor de epocă, de atracţie turistică, care ar urma să fie expuse în muzeul ce va fi înfiinţat în incinta acesteia.

Televiziunea Română a lansat în această toamnă un program naţional pentru sprijinirea clădirilor şi monumentelor istorice, în care publicul decide care dintre acestea va fi restaurat. Timp de zece săptămâni, în fiecare duminică, un film documentar a prezentat câte trei monumente care trebuie restaurate, publicul votând unul din trei. Zece dintre acestea au ajuns în finala care se va desfăşura pe 1 decembrie, monumentul care va obţine cele mai multe voturi urmând să fie declarat câştigător şi să beneficieze de fondurile colectate în cadrul programului. Tot pe 1 decembrie va avea loc şi un teledon pentru strângere de fonduri destinate clădirii care urmează să fie restaurată.

Numărul de telefon la care se va putea suna va fi anunţat la începutul emisiunii. Mai multe detalii referitoare la acest proiect se pot găsi pe site-ul www.tvr.ro/restaurare.

sursa : Bihon

Reclame

Un răspuns »

  1. Cetatea Hirlau a pierdut in semifinala. Poate aveti mai mult noroc si veti castiga! Voi vota si eu pentru cetatea Oradea!
    Sarbatori fericite!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s