Tricolorele au castigat Cupa Mondiala !

Standard

Da,da,da! Romania a invins pentru a doua oara Norvegia la Cupa Mondiala si a cstigat-o pentru a doua oara consecutiv! Fetele au jucat in stilul lor, cu infarct pentru suporteri… Damn, iti trebuie calmante cand te uiti la meciurile de handbal ale fetelor! 😆

Mi-e lene sa povestesc asa ca citez mediafax:

Darrrrr, inainte de a citi vreau sa mai spun ceva. Cristina Neagu a fost desemnata cea mai buna jucatoare de la Cupa Mondiala !

Nordicele au început mai bine finala, conducând cu 4-2, după 7 minute de joc. România şi-a luat revanşa rapid, marcând şapte goluri şi primind doar unul, până în minutul 20 (9-5), fără Neagu pe teren, accidentată urât la umăr, de Hammerseng, încă din minutul 1. A venit apoi rândul handbalistelor antrenate de Radu Voina să aibă o cădere în evoluţie, acestea nereuşind să marcheze în următoarele 9 minute, răstimp în care Norvegia a egalat (9-9, min. 27). La pauză, 12-12, după 30 de minute de joc oscilant al ambelor echipe.

Partea a doua a început tot sub semnul echilibrului, Norvegia reuşind totuşi să conducă o singură dată, 16-17 (min 40). Tricolorele s-au detaşat apoi pe tabelă, 22-18 (min. 49), dar finalul a fost dramatic, nordicele revenind ameninţător (23-22, min. 56), după trei goluri consecutive. Paula Ungureanu a avut trei intervenţii consecutive (21 în total), iar cu 10 secunde înaintea finalului, tensiunea era maximă. Ada Moldovan a ratat 7 metri la scorul 24-23, ultimul atac fiind al Norvegiei. Aceeaşi Ungureanu a salvat România, cu o intervenţie în faţa lui Alstad, după care a izbucnit bucuria. Scor final, 24-23, iar România a îngenuncheat Norvegia din nou în finala Cupei Mondiale.

Marcatoare:

România – Geiger 6 goluri, Moldovan 5, Manea 4, Ardean 4, Chintoan 2, Nechita 1, Tivadar 1, Brădeanu 1.

Norvegia – Loke 5, Sulland 5, Moldi 4, Johansen 3, Alstad 2, Mork 2, Solberg 1, Frafjord 1.

În faza grupelor, tricolorele au învins Norvegia, cu 21-20, după un meci dominat de campioana europeană şi olimpică en-titre, până spre final.

Finala mică a fost câştigată, tot duminică, de reprezantativa Franţei, scor 28-26 (17-15), în faţa naţiunii gazdă a competiţiei, Danemarca.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s